Psziché
 1   2   3   4   5   ... >> 16 oldal van összesen.

Ugrás a következő oldalra:

8 pontban a pozitív gondolkodásért

Hangulatunk közvetlen hatással van a betegségek lefolyására. A pozitív érzelmek révén egészségesebbek leszünk, sőt a boldog emberek nem csak egészségesebbek, de tovább is élnek. Ha a központi idegrendszerben az öröm és az elégedettség érzetét továbbító pályák gyakran kerülnek ingerületi állapotba, akkor ezek a „boldogságpályák” kiszélesednek.

» Részletek

A bagoly és a pók

» Részletek

A biszex barátnőm figyelmeztetései

» Részletek

A boldogság titka

Nincsen olyan ember, aki ne szeretne boldog lenni. Ami feltűnő, hogy az emberek keresik a boldogságot, mintha ez olyan kincs lenne, amire rá kell lelni, és ezzel együtt azt is determinálják, hogy az aktuálisan megélt boldogság kevés, nem kielégítő.

» Részletek

A félelem tanítása

Nem is hinné az ember, hogy milyen rossz hatással vannak ránk egyes érzelmek, mint például a bűntudat, a szégyen vagy éppen a félelem. Mind közül az utóbbival találkozunk nagyon sokszor az életünkben. Munkahely, iskola, párkapcsolat, egészség: a félelem és az aggodalom mindig megtalál bennünket. Önmagában a félelemmel nem lenne baj, mert bizonyos értelemben olyan visszatartó erő, amely óvatosságra int. Nélküle talán túlságosan vakmerőek lennénk. Inkább azzal nehéz szembenézni, amit a félelem velünk tesz, ahogyan hat ...

» Részletek

A haldokló szeme

» Részletek

A kebel hordozza a nőiesség áldását és átkát

Az, hogy mit gondolunk a saját testünkről, jelentősen befolyásol ja fizikai és lelki egészségünket. A torz testkép nem csak önértékelési zavarokat, hanem konkrét betegségeket is okozhat. Viszont néha a test megváltoztatása hozzásegíthet a gyógyuláshoz. Különösen igaz mindez a nő saját melléhez fűződő viszonyára.

» Részletek

A kígyó eltaposása

» Részletek

A kora gyermekkori kötődések hatása

Az általános praxist folytató orvosok egyre több olyan panasszal szembesülnek, amelyek hátterében nem lehet kimutatni szervi elváltozást. A pszichoszomatikus megközelítés az egészség szempontjából az emberekhez fűződő kapcsolataink hatását helyezi a középpontba. Ezt az ún. „kapcsolati medicinát” alátámasztják a modern génkutatások és a neurobiológiai kutatások eredményei.

» Részletek

A kris­tály­ko­po­nyák tit­ka

A kris­tá­lyok­ból mű­vé­szi­leg el­ké­szí­tett ko­po­nyák a mai na­pig meg­fejt­he­tet­len tit­kot je­len­te­nek a ré­gé­szek számá­ra. A ma­ja ha­gyo­mány azt tart­ja, hogy a ko­po­nyák az el­jö­ven­dő „idő­vál­to­zás” szent „tu­dá­sá­nak tár­ai”. Ma egy­re több kris­tály­ból ké­szült ha­lot­ti ko­po­nya tű­nik fel, és egy sze­mi­ná­ri­um elvég­zé­se után ...

» Részletek

Aktuális lapszámunk:
2017. május

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.