Psziché
 1   2   3   4   5   ... >> 17 oldal van összesen.

Ugrás a következő oldalra:

8 pontban a pozitív gondolkodásért

Hangulatunk közvetlen hatással van a betegségek lefolyására. A pozitív érzelmek révén egészségesebbek leszünk, sőt a boldog emberek nem csak egészségesebbek, de tovább is élnek. Ha a központi idegrendszerben az öröm és az elégedettség érzetét továbbító pályák gyakran kerülnek ingerületi állapotba, akkor ezek a „boldogságpályák” kiszélesednek.

» Részletek

A bagoly és a pók

» Részletek

A biszex barátnőm figyelmeztetései

» Részletek

A boldogság a fejben kezdődik

Az embernek egyetlen célja van: boldognak lenni. Ezt már az ókori görög filozófusok is tudták, és igazuk volt. Egy kis boldogság érdekében szinte bármit hajlandóak vagyunk megtenni. De mi is az a boldogság? Honnan ered, és hogyan tanulhatunk meg boldognak lenni?

» Részletek

A boldogság titka

Nincsen olyan ember, aki ne szeretne boldog lenni. Ami feltűnő, hogy az emberek keresik a boldogságot, mintha ez olyan kincs lenne, amire rá kell lelni, és ezzel együtt azt is determinálják, hogy az aktuálisan megélt boldogság kevés, nem kielégítő.

» Részletek

A félelem tanítása

Nem is hinné az ember, hogy milyen rossz hatással vannak ránk egyes érzelmek, mint például a bűntudat, a szégyen vagy éppen a félelem. Mind közül az utóbbival találkozunk nagyon sokszor az életünkben. Munkahely, iskola, párkapcsolat, egészség: a félelem és az aggodalom mindig megtalál bennünket. Önmagában a félelemmel nem lenne baj, mert bizonyos értelemben olyan visszatartó erő, amely óvatosságra int. Nélküle talán túlságosan vakmerőek lennénk. Inkább azzal nehéz szembenézni, amit a félelem velünk tesz, ahogyan hat ...

» Részletek

A gyógyító belső erő

Minden betegségre megfelelő gyógyszer: ez a gyógyszeriparban csak álom. Közben mindannyiunkban rejlik olyan belső erő, amelyet fel tudunk használni a gyógyulásra. Ha fájdalmak vagy egyéb panaszok gyötörnek, próbáljuk ki az önhipnózist. Most megtudhatjuk, hogyan is működik.

» Részletek

A haldokló szeme

» Részletek

A kebel hordozza a nőiesség áldását és átkát

Az, hogy mit gondolunk a saját testünkről, jelentősen befolyásol ja fizikai és lelki egészségünket. A torz testkép nem csak önértékelési zavarokat, hanem konkrét betegségeket is okozhat. Viszont néha a test megváltoztatása hozzásegíthet a gyógyuláshoz. Különösen igaz mindez a nő saját melléhez fűződő viszonyára.

» Részletek

A kígyó eltaposása

» Részletek

Aktuális lapszámunk:
2020. október

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.