Psziché

Emlékezzünk a boldogság érzésére

Csak érzékelés kérdése

  Mindenki boldog szeretne lenni, és ennek általában semmi más akadálya nincs, mint mi magunk. Figyelmünket a negatív történésekre irányítjuk, ezzel pedig a múltba ragadunk, és képtelenek vagyunk örülni a jelennek. Ha viszont figyelmünket életünk boldog pillanataira irányítjuk, általában véve boldogabbak lehetünk.


   

  A boldogság ott kezdődik, amikor nem akarok többé kényszeresen alkalmazkodni, nem akarom magam állandóan alakítani, jobbítani és korrigálni. Ha egyszerűen elfogadom magam, és feltétel nélkül szeretni tudom önmagam, ha tudok szeretni, és el tudom fogadni mások szeretetét.

   

  Ha felelősséget tudok vállalni saját életemért. Ha saját gondolataimat, viselkedésemet és reakcióimat megfigyelem, képes vagyok új módon gondolkodni és cselekedni. Életünket ugyanis gondolkodásunk alakítja. Ha valami miatt feldúlt és boldogtalan vagyok, mindig a gondolat áll közém és a boldogság közé.

   

  Ennek az akadályozó gondolatnak pedig semmi köze az éppen aktuális pillanathoz; általában a múlthoz vagy valamilyen jövőre vonatkozó gondhoz vagy tervhez kapcsolódik. A valódi boldogság azonban a mindenkori pillanatban tartózkodásból fakad. A „most” az a pont, amelyben az ego, a szorongó énünk nem képes létezni. A szorongó én mindig a múltból és a jövőből táplálkozik.

   

   

   

  A cikket a Természetgyógyász Magazin márciusi lapszámában olvashatják!

  –tamás–
  XXVI. évfolyam 3. szám

   Aktuális lapszámunk:
   2020. április

   A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.