Psziché

Testünk üzenetei: a kóma

  Néha az ember elfárad, és másra sem vágyik, mint pihenésre. Van, hogy oly sok a probléma, hogy nem lát kiutat belőlük. Elvész az élet útvesztőjében, s úgy dönt, bár ez leginkább tudatalatti döntés, hogy kivonul egy időre, vagy végleg. 


   

  Fizikailag leggyakrabban balesetből adódó fejsérülés, agyi érkatasztrófa, agydaganat, esetleg hipoglikémia, hipoxia, hipotermia vagy fertőzés is okozhatja, de más fizikai okai is ismertek. Komoly megálljt parancsoló állapot alakul ki, ami nem ad lehetőséget arra, hogy tudatosan átlássuk, megvizsgáljuk, felismerjük mindazt, amit ez esetben üzenetként kaphatunk.

   

  Mi több, ha visszatérünk a kómás állapotból, nem emlékszünk a trauma időszakára. Jó esetben a trauma előtti emlékek megmaradnak, de hogy mi történt velünk a kómába eséskor és a kóma időszaka alatt, az nem rögzül emlékként. Amikor valaki ennyire kivonul az élet mindennapjaiból, azzal voltaképp azt üzenheti a környezetének, hogy elege van, és nem vállal felelősséget a dolgok menetéért. Üzenheti azt is, hogy több figyelemre és gondoskodásra vágyik, amit talán nem tudott kifejezni, ezért most így teszi. Lássuk, milyen jelentéstartalmakkal rendelkezhetnek az egyes lehetséges fizikai okok: A lezuhanó vércukorszint rámutathat a szeretetlenségre, amikor is nincs elég „édes”, kedves történés, illetve emberi kapcsolat az életünkben.

   

   

   

  A cikk folytatását a Természetgyógyász Magazin januári lapszámában olvashatják!

  László Anikó
  XXV. évfolyam 1. szám

   Aktuális lapszámunk:
   2019. június

   A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.