Psziché

Testünk üzenetei: fertőzések


   

  Azok a mondatok, kinyilvánítások, amelyekkel azt fejezzük ki, hogy mit nem akarunk, voltaképp a „rendelésünk” leadása az univerzum felé. „Nem akarok influenzás lenni!” — felkiáltással a fókuszunk azonnal az influenzára kerül, így máris energiát adunk neki. Ennyire egyszerű, ahogy a „nem akarok”-kal megteremtjük pont azt, amit valójában elkerülnénk. Igen, hiszen a „Nem akarok…!” kifejezést az univerzum így értelmezi: „Akarom, hogy…!”

   

  Érdemes megfigyelnünk, hogy minden, amit hárítunk, amit nem akarunk, azt meg fogjuk tapasztalni. Minden, amitől félünk, vagy amiért aggódunk, az be fog következni. Ezen tapasztalatok segíthetnek mindenkit abban, hogy megváltoztassa a gondolkodásmódját, és a „nem akarok” üzemmódból átkapcsoljon az „akarok” üzemmódba. A feladat mindennapos gyakorlást igényel, hiszen kicsi korunktól fogva szisztematikusan átírtuk magunkban az akarok kifejezést arra, hogy szeretnék.

   

  Ez volt ugyanis az elfogadott, az illendő. Azt senki nem tudta, hogy ez egyenes úton vezet a saját erőnk kívülre helyezéséhez és emberi akaratunk elnyomásához. Amikor kívülre helyezzük az erőnket, akkor indul el életünknek az a játszmája, amiben mi áldozatként létezünk egy olyan világban, ahol mindenféle nehéz dolog, probléma és veszély vár minket.

   

  A külső körülményeket ilyenkor abszolút rajtunk kívülállónak éljük meg. Nincs képünk arról, hogy az, amit kívül találunk, az is bennünk van, vagy legalábbis bennünk volt addig, amíg kívülre nem helyeztük. E kép hiányában szinte természetes, hogy a vírusokkal és a bacilusokkal harcolnunk kell, s mivel laikusként nincsenek fegyvereink, a tudomány által kifejlesztett, jónak vélt eszközökhöz folyamodunk. Általában működik is a dolog, és felépül a szervezetünk egy-egy fertőző betegségből. Vannak azonban olyan embertársaink is, akiknél csődöt mondanak ezek az eszközök. Vajon miért? S vajon miért esünk vissza, és kapjuk el újra és újra ugyanazt a fertőzést?

   

   

  A cikk folytatását a Természetgyógyász Magazin novemberi lapszámában olvashatják!

  László Anikó
  XXV. évfolyam 11. szám

   Aktuális lapszámunk:
   2020. április

   A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.