Psziché

Wingwave: a pillangó szárnycsapása

Gyors segítség lelki blokádok esetén

  Menedzserek, sportolók, színészek és átlagemberek egyaránt használhatják a wingwave módszert, főként akkor, ha megmagyarázhatatlan szorongások vagy szenvedélybetegségek gyötrik őket. Nem mindenki szeretne lelki gondjaival hosszas analízisre járni, a wingwavecoachok azonban egyszerűen „ellibbentik” a tüneteket, méghozzá mindössze néhány alkalom során.


  A wingwave módszerrel meglepően gyorsan oldhatók a lelki blokádok

   

  Néhány éve már, hogy a wingwave módszere szilárdan beépült a pszichoterápiás eljárások közé. Ennek elsősorban az az oka, hogy a technika gyorsan nyomára jut a lelki stressz okainak, ráadásul egyszerű módon fel is számolja őket. Ma már egész Európában kerek 2500 terapeuta dolgozik ilyen módszerrel.

   

  A wingwave két angol szóból áll: a wing szárnyat jelent, a wave pedig hullámot. Szabadon fordítva azt mondhatnánk, hogy olyan szárnycsapásról van szó, amely elindít egy hullámot. Kifejlesztőinek két pszichológus, Cora Besser Siegmund és Harry Siegmund számít. Ők úgy fogalmaztak: a pillangó szárnycsapása a föld másik oldalán akár az időjárást is megváltoztathatja.

   

  A cikk folytatását 2014. februári lapszámunkban olvashatják!

  -emel-
  XX. évfolyam 2. szám

   Aktuális lapszámunk:
   2020. február

   A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.