Psziché
<< 1   2   3   4   5   6   7   8   9   ... >> 17 oldal van összesen.

Ugrás a következő oldalra:

Árulkodó szokásaink

Rendszeresen kutat elveszettnek vélt kulcsa után, rágja a körmét, tekergeti a haját, esetleg képtelen időben érkezni? Ha a felsoroltak közül egyik sem illik önre, szerencsésnek mondhatja magát.

» Részletek

Az arc személyiségünk ujjlenyomata?

» Részletek

Az életre szóló „Igen”?

» Részletek

Az elszántság ereje

» Részletek

Az érintés csodája

A testi kontaktus az ember alapszükséglete. Ugyanolyan fontos, mint a légzés, az evés vagy az ivás. Cikkünkből kiderül, mi mindent vált ki az érintés, és hogyan alkalmazható terápiás céllal.

» Részletek

Az önimádó ember sok arca

Maga az irigység első látásra szégyenletes, elítélendő bűn, amit nem szabad kimutatni, amit el kell rejteni még magunk elől is. Szerintem inkább az érzés mögé kell tudni nézni, és megérteni a miérteket. Ne felejtsük el, hogy nincsenek véletlenül keletkezett érzések, így mindennek megvan az oka, még akkor is, ha az sokszor nem tudatos.

» Részletek

Az öregedés mítosza

Jó, persze, hogy öregszünk. De vajon nem értékeljük-e túl az öregedés testi-szellemi hatásait, és ezáltal nem értékeljük-e le öregedő önmagunk és öregedő kortársaink képességeit, lehetőségeit?

» Részletek

Az örökbefogadás kalandja

Legyenek bár örökbe fogadó szülők vagy érintett gyerekek, sokak számára az adoptálás azt a boldogságot jelenti, hogy hosszú várakozás után végre családjuk van. Az örökbefogadás azonban nagyon sok türelmet igényel, az esemény előtt, alatt és utána is. Kezelni kell  az érzelmeket, és persze csalódások is érhetik az embert.

» Részletek

Az újévi fogadalmaktól a babonákon át a kényszeres zavarig

Az emberek sokszor képesek naiv módon hinni, gyakran olyasmit tenni vagy gondolni, amely  esetekben a racionalitás háttérbe szorul. A babonák, fogadalmak mágikus módon tudják behálózni az egyén életét, ami akár oda vezethet, hogy egy idő után, patológiás tüneteket mutatva, mindezek rabjává válik. Ilyenkor már kötelező a szakmai beavatkozás.

» Részletek

Balfácánok?

Az emberek többsége, 90 százaléka, ősidők óta jobbkezes. A múlt században az előítéletek miatt sok szülő, oktató erőszakkal próbálta a "különc" gyermekeket jobbkezességre szoktatni. Ennek gyakran, a siker ellenére, negatív következményei is voltak. Ma már az erőszakos átnevelés szerencsére ritkán fordul elő, köszönhetően talán annak, hogy sok híres sportoló, művész balkezes.

» Részletek

Aktuális lapszámunk:
2018. január

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.