Psziché
<< ...  8   9   10   11   12   13   14   15   16   ... >> 17 oldal van összesen.

Ugrás a következő oldalra:

Mi a pszichológiai erőszak?

A pszichológiai erőszak igazi és valóságos abúzus/visszaélés, amelynek nagyon súlyos következményei lehetnek az azt elszenvedőnél, bár ezt sok esetben nehéz bizonyítani. Maga a pszichikai abúzus szóösszetétel a többnyire folyamatosan gyakorolt rossz bánásmódot elítélő kifejezés, és azt jelenti, hogy valaki jogi vagy erkölcsi/vallási tiltások ellenére önző módon, más kárára visszaél valamivel. Sértegetések, zsarolások, fenyegetések, leszólások és kényszerítések, csupán ...

» Részletek

Mielőtt meghal a szerelem

» Részletek

Miért is élünk?

Sokunk élete teljesen tönkremegy, mivel a munka és a karrier az élet minden egyéb területét eluralja. Ez ugyan megfelel az idő szellemének, amelyben a legnagyobb érték a teljesítmény, ugyanakkor nem engedi kibontakozni az egészséges és boldog életet. Aki valóban komolyan veszi a munkáját, az képes azt besorolni a partnerkapcsolat, a család és a barátok,  valamint az élet értelmét adó területek mellé. Időnként mindannyiunknak ajánlatos átértékelnie, Vajon egyensúlyban vannak- e életünk említett elemei.

» Részletek

Minden szó számít

Életünk során több mint 600 millió szót hallunk és olvasunk. Ezeknek csupán töredéke marad meg memóriánkban – mert ezek mások, mint a többiek: vidítóak, empatikusak, egyértelműek. És azért, mert olyan emberektől halljuk azokat, akik a beszédet az emberi kapcsolatok csodálatos eszközeként tudják használni.

» Részletek

Mindent a szerelemért!

„Egy nő legyen finom, lágy, ne akarja nekem bebizonyítani, hogy ő a Koncz Gábor, mert az én vagyok!” Koncz Gábor  

» Részletek

Mint egy gép

  ...az a kő, amely az embereket egy örvény fenekén fogva tartja; amaz örvény fenekén, amelyet a „sötétség birodalmának” neveztünk… a kő: az anyagi függés. Nyikolaj Alekszandrovics Dobroljubov  

» Részletek

Mit szeretünk a másikban?

» Részletek

Mit tudnak rólunk a háziállatok?

Tényleg tudják a kutyák és macskák, hogy a gazdi mikor érkezik haza? Akkor is, ha az rendszertelenül történik? Ha hol gyalog, hol autóval, máskor busszal, vagy más járművel érkezik? Amit sok háziállat-tulajdonos állít, arról a kutatók hevesen vitatkoznak. Rupert Sheldrake angol viselkedéskutató az állattartóknak ad igazat, és a jelenségeket a telepátiával magyarázza. Kutatásai alapján arra a következtetésre jutott, hogy eredetileg minden ember és állat rendelkezett ilyen képességekkel.  

» Részletek

Most mit tegyek? Mi a helyes?

» Részletek

Mostohafiam

» Részletek

Aktuális lapszámunk:
2020. április

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.