Psziché
<< ...  9   10   11   12   13   14   15   16   17   ... >> 18 oldal van összesen.

Ugrás a következő oldalra:

Motivációs bukfenc

 

» Részletek

Ne lépjünk bele a boldogságcsapdába!

Manapság az élet fő céljának az számít, hogy boldogok legyünk. Közben hajlamosak vagyunk elfelejtkezni róla, hogy a boldogság nem állandó állapot. Az örömteli érzésekre való kényszeres törekedés és a fájdalmas tapasztalatok elleni kilátástalan harc nemritkán épp az ellenkezőjébe torkollik: boldogtalan, értelmetlen életbe. Szerencsére megvannak a gazdag és kiteljesedett élet stratégiái.

» Részletek

Neveljünk szívvel és értelemmel!

Gyereket szülni, gyereket nevelni – ez egyszerre nagy ajándék és nagy felelősség. És persze nagy lehetőség is kicsik és nagyok számára egyaránt, hogy tanuljanak egymástól és lelkileg kiteljesedett életet éljenek.  

» Részletek

Nincs önbizalma? Gyakoroljon!

Sok nőnek kevés az öntudata és önbizalomhiánytól szenved. Egy újfajta tréning megmutatja, hogyan lehet mindkettőt gyakorlás és imagináció útján elnyerni.  

» Részletek

Önértékelési zavar vagy kisebbségi érzés

Még a sikeres embereket is gyakran gyötrik kisebbségi érzések. Ha az önértékelés hiánya nem válik tudatossá, hanem elnyomják és pótcselekvéssel kompenzálják, akkor gyakran jelentkeznek stressz okozta betegségek vagy szívinfarktus. A kisebbségi érzés azonban nem legyőzhetetlen sorscsapás, hanem felváltható egészséges öntudatossággal.

» Részletek

Önként vagy kényszerből?

» Részletek

Pánikoló huszonévesek

Arról sokat hallottunk már, hogy milyen sokkoló tud lenni valaki számára, ha eljár felette az idő, aminek a következménye a köznyelvben kapuzárási pániknak hívott állapot. Hasonló pánikhangulat jelenik meg egy fiatal korafelnőttben is, ezt hívjuk kapunyitási pániknak.

» Részletek

Pozitív pszichológia

A jó közérzet, az elégedettség, a boldog élet senkinek nem pottyan az ölébe, tenni is kell érte! A modern boldogságkutatás és a pozitív pszichológia megmutatja, mi teszi értékessé az életet. Abban, hogy mihez kezdünk az életünkkel, meghatározó szerepet játszanak az erősségeink és az egyéni személyiségvonásaink. Hozzájárulnak ahhoz, hogy jól érezzük magunkat a bőrünkben, és átélhessük a flow érzését.

» Részletek

Psziché, a lélek lélegzete

A korábbi cikkekben már érintettük a psziché fogalmát, itt most részletesen tárgyaljuk. A görög „pszüché” szó eredetileg lélegzetet és pillangót is jelent. A mitológiában a pillangó a könnyűség és az éltető szellem illékonyságának szimbóluma. A psziché-pillangó a lélegzet megszemélyesítése. A psziché szféráját jelöli, vagyis az érző lelket és a gondolkodó tudatot, elmét.

» Részletek

Pszichés oduban

» Részletek

Aktuális lapszámunk:
2020. február

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.