Psziché
<< ...  4   5   6   7   8   9   10   11   12   ... >> 18 oldal van összesen.

Ugrás a következő oldalra:

Gyászmunka

Az élet és a halál, a halál és a gyász elválaszthatatlan egymástól. Mivel számos, a gyászhoz és annak feldolgozásához kötődő, azt megkönnyítő hagyomány és szertartás mára feledésbe merült, társadalmunk minden, a halállal kapcsolatos témát igyekszik száműzni, agyonhallgatni. Ennek következtében sokunknak fogalma sincs róla, mihez kezdjünk, amikor ránk szakad egy szeretett ember elvesztése felett érzett gyász és fájdalom. Ilyenkor a legfontosabb, hogy legyen a közelünkben valaki, aki nem söpri a témát a ...

» Részletek

Ha homeopátiás szert szed, kutya baja!

» Részletek

Hang és a személyiség

Kevesen tudják, mi mindent árul el személyiségünkről, mentalitásunkról a beszédhangunk. Aki tudatosan használja a hangját, többet tud meg önmagáról, és tudását saját hasznára fordíthatja. A jutalma nagyobb önbizalom, nagyobb elismertség és siker.

» Részletek

Hisztérikus típus

Egyik emberi karakter sem jobb vagy rosszabb a másiknál, de mindegyiknek életfeladata saját pozitív tulajdonságainak a kibontakoztatása és napi használata, valamint a többi típus jó tulajdonságainak megismerése és átvétele.

» Részletek

Hogyan éreznek a nők?

Lehet, hogy át kell írni a női biológiáról szóló tanításokat? Az amerikai neuropszichiáter, Louann Brizendine A női agy című könyvében az agykutatás legújabb, látványos eredményeiről számol be. Ezek után felmerül a kérdés: mekkora szabad választásunk van tulajdonképpen a magatartásunkban? Lehetséges, hogy előre be vagyunk programozva?  

» Részletek

Hogyan legyünk boldogok?

Aki gyakran érzi magát boldognak, egészségesebb, hosszabb ideig él, ritkábban kap szívinfarktust, cukorbajt, és több örömét leli az életben. Érdemes tehát arra törekednünk, hogy a boldogságot életünk egyik meghatározó elemévé tegyük, és törekedjünk elérésére. Az agykutatás legújabb eredményei is azt mutatják, hogy a boldogság nem véletlen, hanem olyasmi, amit meg lehet tanulni.

» Részletek

Homeopátiás „szerelemgolyócskák”

All you need is love, azaz csak szerelemre van szükséged – énekelte egykor a Beatles. Mindannyian ismerjük, milyen érzés az új szerelem, az évek során azonban lassanként lekerül rólunk a rózsazínű szemüveg.

» Részletek

Hozzáférkőzés

» Részletek

Human Design System

A boly­gók meg­ha­tá­roz­zák jel­le­mün­ket, erős ol­da­la­in­kat és gyen­gé­in­ket. E tu­laj­don­sá­go­kat egy új­faj­ta mód­szer­rel „ki­szá­mít­hat­juk”. Az asz­tro­ló­gia és a Ji King (a kí­nai Vál­to­zá­sok köny­ve) fel­hasz­ná­lá­sá­val lét­re­jött a Hu­man De­sign System, amely nem más, mint a sze­mé­lyi­sé­ga­na­lí­zis szo­kat­lan for­má­ja.  

» Részletek

Idősebb nő fiatal férfit keres

„Jó karban lévő 50-es férfi vonzó, karcsú partnernőt keres (35 éves korig) közös élet reményében. Saját lakás van.” Ilyen egy jól hangzó, teljesen átlagos társkereső hirdetés. De vajon mit szólunk akkor, ha a következő szöveget olvassuk? „Jó karban lévő 50-es nő vonzó, karcsú férfitársát keresi (35 éves korig) közös élet reményében.” Mire gondolunk ilyenkor?

» Részletek

Aktuális lapszámunk:
2020. április

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.