Összes cikk
 1   1 oldal van összesen.

Ugrás a következő oldalra:

A bor lelke - kiút az alkoholizmusból

Az élet megélése mindenki számára nehéz. Nehéz megbirkózni kiszámíthatatlanságával, a felnőtté válás lépéseivel, az állandó megmérettetéssel, a társak kontrolljával, a bizonytalansággal és szorongással. A bor pillanatnyi lazulást nyújthat, és kimenekít a valóság beszabályozott keretei­nek szorítása alól; a szabadság édes ízét adja, a jelen pillanat örömét.

» Részletek

Az alkohol öl, butít és…

Azt a nézetet, miszerint a mérsékelt alkoholfogyasztás egészséges, sok orvos is osztja. De vajon valóban egészséges ital a bor, netán a boldogság forrása is?

» Részletek

Az alkoholfüggőség felismerése

Az alkoholt, mint kultúrdrogot már régóta elfogadta a társadalom: a legrégibb, fennmaradt sörrecept az időszámításunk előtti harmadik évezredből származik, a suméroktól, hasonlóan régi múltra tekint vissza a kínai rizsbor. Az alkalmankénti vidám alkoholivás és a rendszeres, feszültségcsökkentés céljából történő ivás, az ártalmatlan, kis mennyiségek és a veszélyes mennyiség, valamint a jó hangulat és a függőség közötti határ elmosódik. A még elfogadható alkoholmennyiség ...

» Részletek

Dobd el a cigarettát!

Egy kiváló angol terapeuta a dohányzást a húsevő virág és a méhecske esetéhez hasonlítja: "A méhecske gyanútlanul a virágra téved, majd lakmározik a nektárjából. Mígnem egy óvatlan pillanatban a virág bekapja a méhecskét." A nikotin előbb vagy utóbb szinte kivétel nélkül "megeszi" a dohányzót. Egy módon lehet előle menekülni - egyszerűen abba kell hagyni a dohányzást. Sajnos a legtöbb dohányos esetében a nikotin olyan erős kötődést vált ki, hogy nem tud szabadon dönteni.

» Részletek

Hipnózis a fájdalom és a szorongás ellen

Hipnózis? Inkább ne, mert akkor teljesen tudattalan állapotba kerülnék, és így manipulálhatóvá válnék. Ki tudja, mi történne velem, anélkül, hogy védekezhetnék ellene! Akár bűncselekmény áldozatává is válhatnék! - Ilyen és hasonló előítéletek hangzanak el a hipnózissal kapcsolatban. Holott a terápiás céllal alkalmazott hipnózis számos betegség esetén hatékony és egyben teljesen kockázatmentes kezelési lehetőséget biztosít.  

» Részletek

Kopogással a dohányzás ellen

Egy olyan világban, ahol egyre több helyen tilos rágyújtani, a cigarettázás mind kevesebb örömet szerez. Az nem vidám dolog, hogy a dohányosokat megbélyegzik és az utcára szorítják. De sokak számára éppen ezzel érkezett el az ideje annak, hogy végre megszabaduljanak függőségüktől. Cikkünkből kiderül, ez hogyan sikerülhet a MET, azaz a meridián-energiatechnika segítségével.

» Részletek

Aktuális lapszámunk:
2021. január

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.