Összes cikk
 1   1 oldal van összesen.

Ugrás a következő oldalra:

Édes és zsíros csábítások

A cukor, a zsiradékok és a só megfelelő arányú keverékével el lehet érni, hogy valaki többet egyen, mint amennyi egészséges. Az élelmiszeripar ennek megfelelően „optimalizált ízű” termékeket kreál, és örül az egyre növekvő forgalomnak.

» Részletek

Étkezési zavarok

A kényszeres evés nem a táplálékfelvételről, a kalóriákról és a testsúlyról szól. A fizikai éhségnek igen sok köze van az emocionális éhséghez. Hasonló a helyzet az étel, az evés elutasításával, amikor valaki az aktuális szépségideálnak szeretne megfelelni.

» Részletek

Evészavarok a családállítás tapasztalatainak tükrében

A családállítás egyre gyűlő tapasztalatai az evészavarok kialakulását és kezelését illetően is sok újat hoztak. Ezek természetesen nem érvénytelenítik azokat a pszichoterápiás elméleteket és módszereket, amelyek az egyes embert és látható kapcsolatrendszerét vizsgálva találják meg a megbetegítő dinamikákat. Az anorexiával, bulimiával és a kövérséggel kapcsolatos tapasztalatok konkrét esetek kapcsán gyűltek össze, melyek közül sokban a más betegek esetében hatásos terápiák nem hoztak ...

» Részletek

Ortorexia - Az evészavar új formája

Vajon megbetegíthet-e, ha minden gondolatunk a körül forog, hogyan táplálkozzunk egészségesen? Az orvosi nyelvben legalábbis már létezik ennek a betegségnek a leírására egy név: ortorexia. A megnevezés olyan kényszeres evészavart jelöl, amelynek pszichológiai háttere hasonlít az anorexiáéhoz. A szakemberek azonban még vitatják, valóban betegségről van-e szó.

» Részletek

Aktuális lapszámunk:
2020. december

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.