Összes cikk
<< 1   2   3  >> 3 oldal van összesen.

Ugrás a következő oldalra:

Elfogadás/elutasítás

A lelki problémák és a sors gyökerei mindig túlnyúlnak a személyes vagy családi illetékességi körön. Titkukat nem adják avatatlanoknak. Milyen gyakran megéljük álomban és ébrenlétben egyaránt egy-egy helyzet idegenségét, amikor azt kérdezzük:   - De hát hogy kerültem én ide?   - Mit keresek én itt?   - Mi közöm ehhez?

» Részletek

Elfojtás helyett...

» Részletek

Félénkség és szégyenlősség

A többi embertől való szorongás olyan régi, mint az emberiség. Manapság azonban egyre többeket kínoz ez a helyzet. Egy felmérésben a megkérdezettek 80 százaléka nyilatkozott úgy, hogy időnként félénkség gyötri, és 40 százalékuk általánosságban véve is félénknek tartotta önmagát. Ez az állapot viszont lényeges hátrányokat okozhat a magán- és a munkahelyi életben egyaránt. Szerencsére van megoldás!  

» Részletek

Golyócskák a lélek bajaira

A homeopátiában a lelki szimptómák figyelembevétele - a testi betegségek kezelésében - fontos szerepet játszik: sokszor a lelki szimptómák döntik el, hogy a beteg milyen gyógyszert kapjon. A homeopátia kritikusai a módszer pozitív eredményeit részben az alapos kikérdezéssel, a mindenre kiterjedő anamnézisfelvétellel magyarázzák: ez szerintük önmagában pszichoterápiás hatású.

» Részletek

Hipnózis a fájdalom és a szorongás ellen

Hipnózis? Inkább ne, mert akkor teljesen tudattalan állapotba kerülnék, és így manipulálhatóvá válnék. Ki tudja, mi történne velem, anélkül, hogy védekezhetnék ellene! Akár bűncselekmény áldozatává is válhatnék! - Ilyen és hasonló előítéletek hangzanak el a hipnózissal kapcsolatban. Holott a terápiás céllal alkalmazott hipnózis számos betegség esetén hatékony és egyben teljesen kockázatmentes kezelési lehetőséget biztosít.  

» Részletek

Hogyan segíthetünk a hipochondereken?

A valós ok nélkül fellépő panaszok és a betegségtől való félelem sokunk életét teszik pokollá. Extrém esetben a beteg gondolatai egyre inkább a betegségek körül keringenek. Azonban van segítség ilyen esetekben is!  

» Részletek

Már nem pánikolok

22 éves egyetemista lány vagyok. Úgy gondoltam, érdemes megosztani másokkal az én "kis" történetemet. Rettentően érdekel a pszichológia, és mióta sikerült leküzdenem a betegségemet, még jobban vonz e terület. Egy év telt el az eset óta, és úgy érzem, mostanra sikerült feldolgoznom a történteket, és itt az ideje annak, hogy ezzel a pár sorral segítsek sorstársaimon is, ahogy magamon is segíteni tudtam.

» Részletek

Szelíd öngyógyítás Schüssler-sókkal

Ha sérült az önbizalmunk, ha szorongunk, ha csalódások keserítik meg a kedvünket, ha nehéz a helyzetünk a munkahelyünkön, olyankor ideje megvédeni a lelkünket. Ehhez adnak bevált homeopátiás segítséget a Schüssler-sók.

» Részletek

Szerotonin: a boldogsághormon

Az agyunkban zajló folyamatokhoz, a gondolkodáshoz, az érzésekhez, a cselekvéshez ingerületvivő anyagok szükségesek, amelyek információkat továbbítanak egyik idegsejttől a másikig. Ezek közül az egyik a szerotonin, amely csökkenti a félelmeket, és gondoskodik róla, hogy nyugodtan, lazán reagáljunk a külvilági ingerekre. Hatására kiegyensúlyozottakká válunk, benső béke és elégedettség tölt el bennünket, ezért köznapi szóhasználattal boldogsághormonként is emlegetik. A modern depresszióellenes gyógyszerek ...

» Részletek

Szorongás, kóros félelmek 3. rész

» Részletek

Aktuális lapszámunk:
2020. szeptember

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.