Összes cikk
<< 1   2   3   4  >> 4 oldal van összesen.

Ugrás a következő oldalra:

Holisztikus stresszoldás

A stressz kezelése a fejben jó, még jobb azonban, ha holisztikusan, tehát az egész szervezetre kiterjedően próbáljuk meg oldani, csökkenteni hatásait. Szerveink 100%-os teljesítménye 30%- ra csökkenhet anélkül, hogy ezt észlelnénk. Csak ilyen nagyarányú szintcsökkenésnél jelzi szervezetünk, hogy valami nincs rendben. Aki semmit sem tesz egészsége érdekében, számolhat vele, hogy évente kb. 1,5%-kal csökken a teljesítménye.

» Részletek

Holt-tenger - Gyógyító klíma a bőr és a lélek számára

A fénnyel, levegővel, vízzel és földdel végzett terápia része a klasszikus természetgyógyászatnak. Izraelben a Holt-tengernél már ötezer éve gyógyítanak ilyen módon. Ezzel a módszerrel elsősorban olyan bőrbetegségek esetén aratnak sikereket, mint a pikkelysömör, a neurodermatitisz, a bőr fehér foltossága (vitiligo) és az akné. A különleges klímának azonban jó hatása van a légúti megbetegedésekre, valamint a stressz okozta tünetekre is.

» Részletek

Kiégett? Van kiút!

» Részletek

Korunk "pestise" a stressz, avagy a diszstressz?

» Részletek

Labdatrükkök

Első hallásra furcsának tűnik, hogy lazítást éppen feszültség segítségével érhessünk el. Pedig ez az eutónia sikerének titka. A szelíd nyomások és a belső figyelem hatására a stressz és a feszültség gyorsan eltűnik.  

» Részletek

Neurodermitisz

A neurodermitisz a leggyakoribb bőrbetegségek közé tartozik. A hat évesnél fiatalabb gyerekeknek több mint tíz százaléka szenved a kiütéssel és heves viszketéssel járó tünetektől. Az orvosi írásokban mindig azt olvashatjuk, hogy ennél a betegségnél nem lehetséges az oki terápia. Cikkünk arról szól, hogyan lehetséges a neurodermitiszt pszichoszomatikai kiindulásból, dietetikai támogatással meggyógyítani, pontosabban szólva rávenni arra, hogy magától meggyógyuljon.

» Részletek

Polaritás - A vitalitás kulcsa

Ebben a kezelésben a testtel végzett munka központi szerepet játszik, fontos azonban az is, hogy a páciensek felfedezzék és megoldják a belső konfliktusokat. Cikkünkből kiderül, hogyan működik a polaritás (polarity) névre keresztelt módszer, miért fontos az "öt oszlop", és milyen betegségek esetén lehet vele eredményt elérni. 

» Részletek

Próbálj meg lazítani...

A modern kor egyik legveszélyesebb fenyegetése a stressz. Nap mint nap szembesülünk vele még akkor is, ha ennek nem mindig vagyunk tudatában. Feszültséggel jár a legtöbb mindennapi tevékenységünk: stressz ér bennünket minden reggel, amikor rohanvást intézzük teendőinket, munkába menet - akár tömegközlekedési eszközön, akár saját kocsinkkal haladunk - ugyancsak nehezen kerülhetjük el az idegeskedést. Folytatódik a stressz a legtöbb munkahelyen, hiszen nemegyszer a főnökünk vagy a kollégáink szereznek számunkra nehéz perceket. Este, otthon is ritkán ...

» Részletek

S.O.S. - Segítség a sebzett léleknek

A zaklatottság, a stressz és a túl nagy követelmények miatt a pszichoszomatikus zavarok korunk népbetegségévé váltak. Cikkünkből kiderül, miről is van szó valójában, és mit tehetünk az ilyen jellegű panaszok ellen.  

» Részletek

Stressz

» Részletek

Aktuális lapszámunk:
2020. április

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.