Összes cikk
<< 1   2   3   4  >> 4 oldal van összesen.

Ugrás a következő oldalra:

Stressz és működési zavarok

Az iparosodott államokra jellemző civilizációs életforma részeként optikai, akusztikus és egyéb ingerek árasztanak el bennünket. Ugyanakkor egyre ritkábban találkozunk az olyan stresszcsökkentő természetes ingerekkel, mint a meleg, a hideg, a fény, a levegő és a mozgás. Ennek következményei az emésztés, az alvás és a hőháztartás működési zavarai, amelyek jól orvosolhatók természetgyógyászati módszerekkel, és nem szorulnak feltétlenül a pszichoszomatikus orvoslás eljárásaira.

» Részletek

Stressz, vagy túlzott érzékenység?

A túlterheltség és a stressz meglehetősen szubjektív fogalmak. A legtöbb egészséges felnőtt igen sok környezeti terhelést és emberi konfliktust képes elviselni. A túlérzékeny személyeknél ez másképp van. Ön melyik csoportba tartozik?

» Részletek

Stressz-teszt

Nem tudnál egy kicsit jobban sietni? Oda kellene érnünk! Hová is tettem…? Állj! Vigyünk több lazaságot az életünkbe. Hogy hogyan? Ebben segít a stresszintelligencia használata.

» Részletek

Stresszcsökkentés

Talán mindenki tisztában van vele, hogy a munkahelyi és hétköznapi stressz károsan befolyásolja szervezetünket és betegségek kialakulásához vezethet. Mindenhol ilyesmikről lehet olvasni: A stresszt el kell kerülni. Általában úgy gondoljuk, hogy ez nem lehetséges. Pedig "csak" a megfelelő hozzáállásunkon, életfelfogásunkon, értékrendszerünkön múlik minden.

» Részletek

Stresszellenes praktikák

» Részletek

Stresszoldás

» Részletek

Stresszoldás meditációval

Amikor egy élőlény veszélyt érzékel, akkor olyan hormonokat bocsát ki, amelyek segítik őt a túlélésben. A stresszel kapcsolatos korai tudományos kutatások, melyeket Walter Cannon amerikai fiziológus folytatott (1915), kimutatta a jól ismert „küzdj vagy menekülj” („fight or flight”) válasz létezését. A válasz során keletkező hormonok és azok fiziológiai hatása segítik a keményebb küzdelmet vagy a gyorsabb menekülést. A hormonok segítenek, hogy a veszélyre összpontosíthasson a személy, minden egyéb kizáródik a ...

» Részletek

Stresszoldó masszázsok

» Részletek

Szabaduljunk meg a stressztől és a gondoktól festéssel

A festés felszabadítja a lelket és hozzásegít a jó közérzethez. Főként a sötétebb hónapokban élvezhetjük a tarka képek felvidító hatását. És az egészben az a legjobb, hogy bárki festhet, nem kell hozzá nagy művésznek lenni. 

» Részletek

Szédüléses hallászavar

Európa-szerte közel 500 ezer ember szenved az émelygéssel, szédüléssel, hallásromlással és fülzúgással járó Meniére-betegségben. Egyre több köztük a fiatal felnőtt, bár a betegség többségében az 50–70-es korosztályokat érinti. Nevét Prosper Meniére (1799–1862) francia fül-orr-gégészről kapta, aki 1861-ben elsőként írta le a tünetegyüttest, amelyet egészen addig az epilepszia egy formájának véltek.

» Részletek

Aktuális lapszámunk:
2020. április

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.