Összes cikk
 1   2   3   4   5  >> 5 oldal van összesen.

Ugrás a következő oldalra:

A fájdalomcsillapító kéznél van

Az akupresszúra - az akupunktúrás pontok ujjbeggyel történő stimulálása - hatékony öngyógyító módszer. Akár hányingerkor, akár sürgősségi helyzetekben vagy fenyegető ájuláskor gyakran segít a pontok nyomása, masszírozása, ezért érdemes megismerkedni a legfontosabb pontokkal, illetve kezelésük módjával.

» Részletek

A harmónia útja

A csenen csi-kung ellazít, ugyanakkor új energiával tölt fel. A gyorsan megtanulható energiagyakorlatokat egy tajcsi mester 30 éve fejlesztette ki Kínában. A rendkívül lassú mozdulatoknak köszönhetően feloldódnak a test energiablokádjai, ugyanakkor segítenek elengedni a negatív érzelmeket, és helyettük pozitív gondolatokkal, érzésekkel feltöltődni. A következőkben bemutatjuk a 8 gyakorlatot, a hozzá tartozó fejmasszázst és a zárómeditációt. Már az első gyakorlásnál érezni fogjuk, hogy nem is olyan nehéz.

» Részletek

A has önmasszázsa

Napi kétszeri 15-20 perces hasmasszázs elegendő ahhoz, hogy hozzájáruljon a bélrendszer tartós egészségéhez. Immunrendszerünk sejtjeinek 70 százaléka a bélben él ugyanis. Ám a többi testrésznek és a léleknek is előnyére válik ez a módszer, amelyet a német Doris Lorenzen fejlesztett ki.

» Részletek

A legjobb házi szerek megfázás ellen

Amikor a meleg évszak átadja a helyét a hidegnek, szervezetünk különösen könnyen esik áldozatul a köhögést, náthát és torokfájást előidéző vírusoknak. Ám nem vagyunk teljesen tehetetlenül kiszolgáltatva a vírusok támadásának. Védekezőrendszerünket többféle módon is erősíthetjük, például lábfürdővel, forró levessel, de a testhőmérséklet emelésével is hatástalaníthatjuk a kórokozókat.

» Részletek

A me­gúju­lás jó­gá­ja 1. rész

Éle­te­rőnk meg­őr­zé­sét, egyé­ni bol­do­gu­lá­sun­kat va­la­mi lény­ege­sen több se­gí­ti, mint a na­pi kö­te­le­ző – gya­kran si­ke­res – fe­la­da­ta­ink tel­je­sí­té­se, vagy ép­pen elis­me­ré­s- i­gé­nyünk ki­elé­gü­lé­se.

» Részletek

A növényi hatóanyagok ereje

A tudomány mára bebizonyította, mivel magyarázható bizonyos ennivalók terápiás hatása. Sok gyümölcs és zöldség fogyasztása esetén bizonyos rákfajták valóban ritkábban lépnek fel. Megfordítva ez azt jelenti, hogy ha bizonyos anyagok hiányoznak nap mint nap fogyasztott ennivalóinkból, akkor az megnöveli a rák kialakulásának kockázatát. Éppen ezért nagyon fontos, hogy konyhánkban gyakrabban forduljanak elő védő hatású élelmiszerek.

» Részletek

Agy, gyógyítsd meg önmagad!

A kutatók felfedezték az agyban az ifjúság forrását. A szellemi aktivitás, a szociális kapcsolatok és a testmozgás hatására a felnőtt agyban új idegsejtek keletkeznek - ami agyunkat késő öregkorunkig fiatalon tartja. Ha a neuronok termelődése leáll, Alzheimer-kór vagy depresszió fenyeget.  

» Részletek

Aranyér (2)

Szinte senki sem beszél róla szívesen, pedig a legtöbben 30 felett érintettek. Ha pontosak akarunk lenni, mindenkinek van aranyere, ugyanis a haemorrhoidák (ez az orvosi neve a végbélnyílásban elhelyezkedő vénafonatnak) biztonságosan lezárják a végbélnyílást. Azonban a folyamatos, illetve egyre fokozódó nyomás, valamint a kötőszövetek megereszkedése, renyhülése következtében a vénafonat egyes részein kitágul, ez az érszakasz csomószerűen megnagyobbodik. Hasonló a helyzet, mint a lábszárban keletkező visszértágulatnál. A ...

» Részletek

Az Anamé program csodája

» Részletek

Betegség helyett védettség

Ha az immunrendszerünk legyengül, és ez a hideg évszakokban gyakran előfordul, akkor számtalan  betegség előtt megnyílik az út. Ilyenkor ugyanis szervezetünk védekezőrendszere nem elég erős ahhoz,  hogy legyőzze a baktériumokat, vírusokat és egyéb kórokozókat. A modern immunterápia felismerései és szakértőinek ötletei mindannyiunkat hozzásegítenek egészségünk megőrzéséhez.

» Részletek

Aktuális lapszámunk:
2020. november

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.