Összes cikk
<< 1   2   3   4   5  >> 5 oldal van összesen.

Ugrás a következő oldalra:

Ha fáj a nyak

Ha a fájdalom ördöge ráül a nyak és tarkó tájékára, annak sok oka lehet. Ez a típusú fájdalom gyakori és bármely életkorban jelentkezhet. Öt esetet ismertetünk, megmutatva, milyen eltérő eredetűek lehetnek ezek a panaszok. A legtöbb esetben az önkezelés eredményesen enyhíti az akut fájdalmakat. Minél hamarabb teszünk a panaszok ellen valamit, annál könnyebben elkerülhetjük a betegség idültté válását.

» Részletek

Hanganalízis

Az emberi hang több, mint a megértés eszköze. Egyben a lélek tükre is. Sokat elárul a  személyiségünkről, a hangulatunkról és arról, hogyan érezzük magunkat. Hanganalízissel még többet megtudhatunk önmagunkról: rejtett adottságainkról, gyengeségeinkről és blokádjainkról.

» Részletek

Így kezdjük a napot!

» Részletek

Irritábilis bél szindróma A rejtélyes népbetegség

Irritábilis bél szindróma esetén nincs szervi elváltozás, de a bélrendszer nem megfelelően működik, és túlságosan érzékenyen reagál az olyan külső hatásokra, mint a stressz, a megoldatlan konfliktusok, a nem megfelelő ételek. A betegnek számos lehetősége van panaszainak enyhítésére. Makacs esetekben a hagyományos kínai orvoslás módszerei is hatásosnak bizonyulnak.

» Részletek

Javult a gyengén látásom

Két éve közölték velem, hogy szemfenék-meszesedésem és száraz típusú sárgafoltsorvadásom van. Ezt a szembetegséget az orvostudomány sem gyógyszerrel, sem műtéttel nem tudja kezelni. Én a természetes módszereket (terápiákat) választottam. Pár sikertelen próbálkozás után végül is jó eredményeket értem el, melyeket mások számára is ismertté kívánok tenni.

» Részletek

Kézreflexzóna-masszázs

A kéz reflexzónáinak masszírozása egyszerű és igen hatásos módszer számos fájdalommal járó állapot, illetve hétköznapi panasz esetén. A legszebb az egészben pedig az, hogy ezt a terápiát viszonylag rövid idő alatt bárki megtanulhatja és önmaga is alkalmazhatja.

» Részletek

Klímaterápia

Azt már az ókorban is tudták, hogy bizonyos klimatikus körülmények gyógyhatásúak lehetnek. A 19. században a tuberkulózis gyógyításában a levegőkúra sztenderd terápia volt. Mára megváltozott a helyzet, a klímaterápia némiképp kiment a divatból – indokolatlanul, ugyanis a levegő, a szél és a fény kúraszerű alkalmazása sok panasz, krónikus betegség esetében segíthet a gyógyulásban és a rehabilitációban.

» Részletek

Légzés egész évben

» Részletek

Masszírozd magad!

A testünket-lelkünket kényeztető masszázs egészségünk támogatásának, helyreállításának egyik legősibb módszere. Se szeri, se száma a különféle technikáknak: vízi, thai, yumeiho, siacu, mauri stb., ám ha kevésbé egzotikus élményekre vágyunk, vagy egyszerűen csak nincs időnk, lehetőségünk felkeresni egy terapeutát, az önmasszírozás technikájának elsajátításával magunk is sokat tehetünk jó közérzetünkért.

» Részletek

Mudrák

Ujjaink az egészség és a jó közérzet forrásává válhatnak, ha gyakoroljuk a mudrákat, azaz az ujj-jógát. A keleti tanítások szerint minden ujjunknak megvan a maga jelentősége, és kapcsolatban áll az egész testtel. Ezt a tudást mi is egyszerűen és hatékonyan felhasználhatjuk a mindennapi életben.

» Részletek

Aktuális lapszámunk:
2020. április

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.