Összes cikk
 1   2   3   4   5  >> 5 oldal van összesen.

Ugrás a következő oldalra:

Alagút-szindróma - Amikor becsípődik az ideg

A baj általában a hüvelyk-, mutató- és középső ujj bizsergésével, elzsibbadásával kezdődik, főként éjszaka. Ehhez a vállakba sugárzó fájdalmak társulnak. Ha ezek a szimptómák tartóssá válnak, legfőbb ideje, hogy valamit tegyünk, ugyanis aki elhanyagolja az ún. alagút-szindrómát, visszafordíthatatlan idegkárosodást szenvedhet. A korai kezeléssel enyhíthetők a panaszok, sőt, akár a műtétet is megúszhatjuk.

» Részletek

Amikor fáj a térd...

A kezdetet általában egy rossz mozdulat, egy bicsaklás vagy esés, esetleg hosszú térdelés jelenti kerti munka közben. Ezután a térd hirtelen éles, szúró fájdalommal reagál, olykor megduzzad, és érezhetően melegebbé válik. Aki tisztában van néhány alapszabállyal, képes segíteni magán, és legfőképp - nem is engedi kialakulni a bajt. A legtöbb akut térdfájdalom általában három okra vezethető vissza.

» Részletek

Aranyeres bántalmak

» Részletek

Aranyeres bántalmak 2. rész

» Részletek

Arnica sérülések, zúzódások kezelésére

» Részletek

Az öregedés tudománya

Öregség, betegség, halál - sokunk számára ezek a fogalmak elválaszt hatatlanul összeforrnak. Pedig a geriátriában, azaz az idős emberek egészségügyi bántalmaival foglalkozó orvoslásban léteznek meglepően hatékony holisztikus módszerek, amelyekkel az erőnlét hanyatlása lassítható, az öregedő emberek közérzete javítható.  

» Részletek

Bélbetegségek holisztikája

Rohanó és elmélyedt gondolkodásra vajmi kevés időt hagyó századunkban az emberiség egyre nagyobb részének okoz gondot, mi az, amit érdemes megtartania, s mi az, amit könnyen elengedhet? E gyötrődésekkel teli választási kényszer egyaránt üli meg az „anyagtalant”, vagyis az érzelmeket és gondolatokat szelektáló agyunkat és az „anyagiakat”, vagyis a táplálékokat szelektálni rendelt bélrendszerünket. Ékesen bizonyítja ezt világszerte a pszichés és bélbetegségek számának folyamatos növekedése, ...

» Részletek

Egészséges erek antioxidánsokkal

Testünkben kb. 100 ezer kilométert tesz ki a véredények teljes hossza, míg bolygónk kerülete az egyenlítőnél mérve 40 ezer kilométer. Nem nehéz elképzelni, hogy a vérnek ugyancsak különleges fizikai tulajdonságokkal kell bírnia, hogy problémamentesen tudjon áramolni ebben a rendkívül hosszú, zárt vezetékrendszerben.

» Részletek

Érelmeszesedés

» Részletek

Fájdalmas elváltozás a bütyök

» Részletek

Aktuális lapszámunk:
2020. április

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.