Összes cikk
 1   1 oldal van összesen.

Ugrás a következő oldalra:

Bodor Böbe - A közös teremtés gyönyörűsége

Két alapvetően spirituális üzenetű mű került színpadra az elmúlt hónapokban. A Vígszínházban volt látható Szepes Mária korszakos regényének, a Vörös Oroszlánnak a monodráma-változata, a Thália Színházban pedig a Bólébál című önéletrajzi ihletésű műből készült színpadi változat, a Családi pokol aratott sikert. Ez utóbbi szerzője, Paulinyi Tamás májusban mesélt e hasábokon „úttalan útjairól”, míg a monodráma fő-, vagyis egyetlen szereplője, Venczel Vera ...

» Részletek

Paulinyi Tamás "Bólébál" című önéletrajzi kisregénye

-2375.jpgPaulinyi Tamást az ezoterikus közönség elsősorban mint pszi-kutatót, illetve mint a SZINTÉZIS Szabadegyetem igazgatóját ismeri. Kevesen tudják, hogy évtizedek óta szépírói tevékenységet is folytat: - "A Fény Hangjai" és "Titkos Arany" címmel verseskötetei jelentek meg. Első nagyobb lélegzetvételű könyve, a "BÓLÉBÁL" most, a júniusi könyvhéten lát napvilágot az Athenaeum kiadó gondozásában. A regény Tamás megrázó múltját eleveníti fel, egyedien lebilincselő stílusban adva közre az elképzelhetetlent. Popper Péter az utószóban így fogalmaz:

» Részletek

Paulinyi Tamás - Úttalan utakon járva

Paulinyi Tamás 1962. június 17-én született Budapesten. Iparművészetet tanult, 1994-ig keramikusként dolgozott. Ekkor már foglalkozott újságírással és költészettel, írója és rovatszerkesztője volt a 3.PART irodalmi-filozófiai lapnak. 1989 óta kutatja a parapszichológiai jelenségeket, 1992-ben az AION kutatási alapítvány egyik alapítója, majd tíz évig kuratóriumi titkára volt. 1995-ben egy évig a TV47-es csatorna, majd három évig a Civil Rádió Baraka című magazinjának szerkesztő-műsorvezetője volt.

» Részletek

Aktuális lapszámunk:
2020. október

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.