Összes cikk
 1   1 oldal van összesen.

Ugrás a következő oldalra:

Erős hatású gyógynövények - Csattanó maszlag (Datura stramonium)

» Részletek

Golyócskák a lélek bajaira

A homeopátiában a lelki szimptómák figyelembevétele - a testi betegségek kezelésében - fontos szerepet játszik: sokszor a lelki szimptómák döntik el, hogy a beteg milyen gyógyszert kapjon. A homeopátia kritikusai a módszer pozitív eredményeit részben az alapos kikérdezéssel, a mindenre kiterjedő anamnézisfelvétellel magyarázzák: ez szerintük önmagában pszichoterápiás hatású.

» Részletek

Homeodiéta 2. rész

A XVIII. század végén egy német orvos, Samuel Hahnemann megérezve a már Hippokratész által felvetett orvosi alapelv óriási jelentőségét, az orvoslásnak egy teljesen forradalmi ágazatát kezdte el kidolgozni, amelyet „a hasonló szenvedések módszerének”, azaz homeopátiának nevezett el. Görögül ugyanis homeo annyit tesz, mint hasonló, a patosz jelentése pedig szenvedés. A módszer lényege tehát abban rejlik, hogy azok a szerek, vegyületek, amelyek az élő szervezetben valamely kóros reakciót, tünetet, betegséget váltanak ki, nagy ...

» Részletek

Mit egyen a kismama?

Az áldott állapot leginkább a gyomor-béltraktus problémái miatt válhat "áldatlanná", így elengedhetetlenül szükséges hatványozottan figyelni a táplálkozásra a kismama jó közérzetének megőrzése, betegségeinek megelőzése, illetve a baba optimális fejlődése érdekében.

» Részletek

Növényi eredetű homeopátiás szerek 3. rész

» Részletek

Nyugtalan láb szindróma

 

» Részletek

Szédülés

» Részletek

Aktuális lapszámunk:
2020. április

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.