Összes cikk
 1   2   3   4  >> 4 oldal van összesen.

Ugrás a következő oldalra:

A félelem stratégiája

2009. november 12-én a Sony Pictures bemutatta Roland Emmerich legújabb katasztrófafilmjét „2012” címmel. Témája az a legenda, hogy a maja naptár szerint 2012. december 21-én elérkezik a világvége, pontosabban egy kozmikus ciklus véget ér. A 2012 több mint egy mozifilm. Sokan ezt a dátumot valóban a világvégével azonosítják. A film bemutatóját ügyesen beágyazták a világvégére vonatkozó archetípusos félelmeinkbe.

» Részletek

A gyógyító szimbólumok ereje

"Az új homeopátia" nem golyócskákon, hanem a test bizonyos részeire felrajzolt geometriai jeleken keresztül hat. A jelek által képviselt energetikai információ a szervezetben pozitív rezonanciát kelt, és mobilizálja öngyógyító erőit. A 80-as évek vége felé az osztrák Erich Körbler fedezte fel.

» Részletek

A kereszt, mint gyógyító jel

» Részletek

A keserű jobb

A keserűt nem szeretjük, sem az életben, sem az étkezésben. Általában kerüljük a keserű ízeket, inkább a sósat és az édeset favorizáljuk. Elég helytelenül, ugyanis a keserűanyagok egészségünket szolgálják. Méregtelenítenek, segítségükkel megakadályozható szervezetünk elsavasodása.

» Részletek

A kézírás megfejtése

Mutasd meg, hogy írsz, és megmondom, ki vagy. E mottó jegyében elemzik a grafológusok a mondatokat, szavakat és betűket. Ebből áll elő az az értékelés, amely segíthet a személyzeti osztálynak eldönteni, kit vegyenek fel egy adott állásra, vagy szempontokkal szolgálhat a pszichológus számára. Az írás megfejtése azonban az önmegértéshez is jobban hozzásegít.

» Részletek

A tartósan boldog párkapcsolatok titka

Legyünk bár gyerekek vagy felnőttek, arra vágyunk, hogy komolyan vegyenek, elismerjenek, tiszteljenek és szeressenek bennünket. Ha krónikus elismeréshiányban szenvedünk, akkor megbetegszünk, illetve lassabban gyógyulunk fel. A válás leggyakoribb okai között említik az egykori társak, hogy úgy érezték, a másik már nem tiszteli őket kellően. A szeretet művészetét azonban bárki megtanulhatja.

» Részletek

A víz tüze – A húgyutak holisztikája

Az egyre gyakoribb és makacsul ki-kiújuló húgyúti fertőzések folyamatosan emelkedő száma mind nagyobb gondot jelent betegek és orvosok számára egyaránt.

» Részletek

Amikor "náthás" a bél

Aligha létezik még egy tünet, amely az érintettet és a terapeutát is oly mértékben képes bosszantani, mint az idült hasmenés. Az okok az ún. irritábilis bél szindrómától az emésztőenzimek hiányán keresztül a rosszindulatú daganatokig terjedhetnek. Ezek diagnosztizálása azonban többnyire csak meglehetősen körülményes vizsgálati módszerekkel lehetséges. A természetgyógyászat számos hatásos gyógymóddal segíthet a betegen, de a terápiákat az optimális hatás érdekében célzottan, ...

» Részletek

Bél – egészségünk központja

Az immunrendszernek közel nyolcvan százaléka a bél nyálkahártyájának meghatározott területein helyezkedik el. Mivel a reuma olyan gyulladásos betegség, amelynek egyik oka az immunrendszer irányításának félresiklása, kezelésében a bél központi szerepet játszik.

» Részletek

Bokortermetű gyógynövények - A vizeletfertőtlenítő medveszőlő (Aerctostaphylos uva-ursi)

» Részletek

Aktuális lapszámunk:
2020. április

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.