Összes cikk
<< ...  3   4   5   6   7   8   9   10   11   ... >> 67 oldal van összesen.

Ugrás a következő oldalra:

A máj betegségei

» Részletek

A máj erősítése gyógynövényekkel

Azt valószínűleg sokan tudják, hogy a májat elsősorban az alkohol, a különféle mérgek, gyógyszerek és vírusok károsítják. Azzal azonban már jóval kevesebben vannak tisztában, hogy a fáradtságnak, a levertségnek és a koncentrációzavaroknak is közük lehet a májhoz. A természet patikája a májbajokra a máriatövist, a pitypangot, a vérehulló fecskefüvet és az articsókát kínálja.

» Részletek

A meditáció fajtái

A meditáció elneve zés a latin „meditari” igéből ered, melynek jelentései esszenciálisan magukba foglalják az ismert meditációs technikák lényegét: elmélkedik, szemlélődik, gondolkodik; készül valamire, tenni szándékozik valamit; gyakorolja magát valamiben. Az indoeurópai „med” gyökből származik, jelentése: gondolkodni, elmélkedni. Ugyanezt a gyököt találjuk a „medicare” szóban is, mely „orvosolni, gyógyítani” jelentésű.

» Részletek

A megtisztulás kora

» Részletek

A megújulás titkai 14. - Bíró Ica szépségreceptje

» Részletek

A megújulás titkai 4. - Bíró Ica szépségreceptje

» Részletek

A mozgás mint terápia

A klasszikus és az alternatív orvosok mind egyetértenek abban, hogy hiába szedünk tablettákat, táplálkozunk egészségesen és csökkentjük a stresszt, igazán csak akkor maradunk egészségesek, ha beépítjük mindennapjainkba a mozgást. Cukorbaj, hátfájás, asztma, depresszió – mindez csak néhány azon betegségek közül, amelyeket mozgásterápiával megelőzhetünk és karbantarthatunk.

» Részletek

A mozgatórendszer krónikus betegségei

Ha végigtekintünk az idült betegségek listáján, a mozgásszervek fájdalmas elváltozásai az első között jutnak eszünkbe. Bár az idült mozgásszervi megbetegedések főként az idősebb korosztály tagjait érintik. Akkorra „érnek be” a korábbi évtizedek bűneinek gyümölcsei. Ezek a bűnöka helytelen táplálkozás, helytelen életmód, a mozgáshiány. Ez utóbbin belül kiváltképp a kiegyensúlyozott, minden ízületet, fő mozgató izomcsoportot céltudatosan igénybe vevő mozgás hiánya.

» Részletek

A nők másképp betegszenek meg, mint a férfiak

Sok gyógyszer a női szervezetben másképp hat, mint a férfiaknál. A szívinfarktus is más módon nyilvánul meg a két nem egyedeiben. A nők intenzívebben érzik a fájdalmat, és a stresszre is erőteljesebben reagálnak, minta a férfiak. Mindeme különbözőségekkel az orvoslás egy új, Amerikában született ága foglalkozik: a gendermedicina.

» Részletek

A nyelőcső gyulladásos megbetegedései

» Részletek

Aktuális lapszámunk:
2020. szeptember

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.