Összes cikk
 1   2   3   4   5  >> 5 oldal van összesen.

Ugrás a következő oldalra:

A belső elválasztású mirigyek ezotériája 3. rész

Az ezotéria fogalma az emberi értelem elől elrejtett valóságot jelenti, amely megismeréséhez szemléletet kell váltani, hiszen ha az általánosan elfogadott világkép korlátain belül gondolkodunk és viszonyulunk a jelenségekhez, rejtve marad az a lényeg, amit a legjobb törekvésünk ellenére sem érthetünk meg. Az ezoterikus ismeretek azt szolgálják, hogy fellebbentsék a fátylat a vélt igazságokról, axiómaként elfogadott, tudomány által is képviselt dolgokról, és tudatára ébresszenek a valóságnak.

» Részletek

A jelképek hatalma

A szimbólum kifejezés a görög symbolon szóból származik, amely két görög szó kombinációja. Az első (sym) jelentése együtt, a másiké (bole) dobás. Összevonva pedig azt jelentik: két dolog, amely egyszerre történik, illetve szimbólum. Ez az eredeti jelentés egy ókori szokásra vezethető vissza: a vendég búcsúzáskor összetört agyagtáblát vagy agyaggyűrűt nyújtott át vendéglátójának, a szimbolont. Ez azt a célt szolgálta, hogy az esetleges viszontvendéglátás esetén egymásra ismerjenek.

» Részletek

A vonzás törvénye

Képesek vagyunk-e arra, hogy a gondolatainkkal előidézzük a kívánt körülményeket, és elkerüljük a nemkívánatosakat? Hozzájuthatunk-e az egészséghez, a gazdagsághoz, az ideális partnerhez, a boldogsághoz és az elégedettséghez, ha elég intenzíven gondolunk rá? A Titok című könyv szerzője úgy véli, igen.

» Részletek

Alen - a tökéletes táplálkozáskiegészítő

» Részletek

Alkímia a gyógyászatban

Az alternatív szemléletű gyógyítók véleménye szerint manapság burjánzik a kemoterápia, és a betegek 30 százaléka szenved a gyógyszerek mellékhatásaitól.

» Részletek

Az alkohol öl, butít és…

Azt a nézetet, miszerint a mérsékelt alkoholfogyasztás egészséges, sok orvos is osztja. De vajon valóban egészséges ital a bor, netán a boldogság forrása is?

» Részletek

Böjtkúra a gyakorlatban

» Részletek

Bokortermetű gyógynövények: Sóskaborbolya (Berberis vulgaris)

» Részletek

Démonok

» Részletek

Együnk ésszel!

» Részletek

Aktuális lapszámunk:
2019. december

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.