Összes cikk
 1   2  >> 2 oldal van összesen.

Ugrás a következő oldalra:

A nyaki gerinc fájdalma

Az ülő életmód következtében egyre inkább nő azok száma, akik a nyaki gerincszakasz fájdalmára, nehezített mozgására panaszkodnak, amit a mozgáshiány csak súlyosbít. Egyfelől gyengülnek a nyakat támasztó izmok, másfelől a rossz testtartás következtében túl feszessé válnak a tarkótáji izmok.

» Részletek

Állatszőr-allergia

A lakosság 20 százaléka allergiás, közülük 40 százalék allergiával reagál az állati szőrökre – vagy csak ezekre,  vagy egyúttal a pollenekre is. A legtöbben a macska, a kutya, a nyúl, a tengeri malac vagy a ló szőrére, mások madártollra.

» Részletek

Allergiás bőrbetegségek

Amikor az immunrendszer „félreprogramozódik”, és olyan anyagokra támad rá, amelyek normál esetben senkit nem betegítenek meg, allergiáról beszélünk. Cikkünk az allergiás bőrbetegségek kezeléshez ad tanácsokat.

» Részletek

Csalánkiütés

A bőr úgy néz ki, mintha az illető csalánbokorba zuhant volna: duzzadt, kissé kiálló, piros, viszkető, égő kiütések. A betegséget a csalán latin nevéről (urtica) nevezték el urtikáriának. Noha nem mindig sikerül egyetlen kiváltó okot találni, számos ígéretes kezelés létezik a panaszok enyhítésére.

» Részletek

Ekcémás a gyerek

A szülők gyakran fordulnak azzal a problémával természetgyógyászhoz, hogy gyerekük bőrén ekcémát – kiütést vagy gyulladást – fedeztek fel. Sokan kétségbeesnek, hogy neurodermatitiszről van szó. Szerencsére az ilyen bőrtünetek az esetek többségében a banális kategóriába tartoznak. A gyógynövények ilyenkor jó eredménnyel vethetők be, és szelíd megoldást kínálnak. 

» Részletek

Fájdalomcsillapítók 4. rész

» Részletek

Fájdalomcsillapítók 6. rész

» Részletek

Fitoterápia - Roboráló növények 4. rész

» Részletek

Fülfájás úszás után

Viszketés, pirosodás vagy heves fülfájás: a külső hallójárat gyulladása többnyire ilyen tünetekkel jár. Normális esetben ennek kialakulásától a fülzsír óv meg, az úszás azonban, főként ha klóros vízben történik, tönkreteheti ezt a védőfilmet, és ezzel megtelepedhetnek a hallójáratban a kórokozók. A következmény: általában erős fájdalmakkal járó fertőzés. De előfordulhat az is, hogy a fülpucoló pálcikával végzett fültisztítás váltja ki a bajt, ezért ...

» Részletek

Golyócskák a lélek bajaira

A homeopátiában a lelki szimptómák figyelembevétele - a testi betegségek kezelésében - fontos szerepet játszik: sokszor a lelki szimptómák döntik el, hogy a beteg milyen gyógyszert kapjon. A homeopátia kritikusai a módszer pozitív eredményeit részben az alapos kikérdezéssel, a mindenre kiterjedő anamnézisfelvétellel magyarázzák: ez szerintük önmagában pszichoterápiás hatású.

» Részletek

Aktuális lapszámunk:
2020. április

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.