Összes cikk
 1   1 oldal van összesen.

Ugrás a következő oldalra:

Akupunktúra isiász és hátfájás esetén

A hátfájás hátterében sok ok állhat. A hivatalos orvoslás sokáig túlértékelte az "objektív leleteket", mint például a porckorongsérvet, mint okot. Ez persze nem jelenti azt, hogy az ilyen jellegű leleteket teljes mértékben figyelmen kívül kellene hagyni. Éppen akkor, ha a fájdalmak kisugároznak a lábakba, feltételeznünk kell (bár nem feltétlenül mindig van így), hogy egy kidomborodó porckorong nyomás alatt tartja az isiászideget. Ha a lábakba sugárzik a fájdalom, gyakran isiászról van szó. A hagyományos kínai ...

» Részletek

Akupunktúra, holisztika, spiritualitás

Mindannyiunk számára, akik az egészség megőrzésével, illetve helyreállításával foglalkozunk, nagy örömöt jelent, hogy a több ezer éves távol-keleti gyógyító bölcsesség mind elfogadottabbá válik az egyetemes orvoslás képviselői körében is. Mindamellett még mindig sokan tekintenek úgy rá, mint egyfajta pszichés placébókezelésre, másrészt korántsem ismert az a rendkívül mély értelmű és meghatározó háttér, amely az akupunktúrát, mint a kínai orvoslás egyik ...

» Részletek

Akupunktúrával a krónikus fájdalmak ellen

A több mint kétezer éves múltra visszatekintő kínai tűkezelés mára Nyugaton is elfogadott és elterjedt  gyógymód a fájdalomcsillapításban. Akupunktúrával hatékonyan csillapíthatók mind az akut, mind pedig a krónikus fájdalmak.

» Részletek

Gyermekek akupunktúrája

Bizonyosan sokakban első hallásra kissé ijesztőnek hangzik, hogy a kisgyerekeket tűszúrással kezeljék. A legtöbb szülőnek ugyanis a hagyományos gyermekgyógyászati rendelőkben szerzett tapasztalatai a vérvételek, illetve injekciók alatti gyermekreakciókkal kapcsolatosan meglehetősen negatívak. Az akupunktúrával azonban szerencsére több szempontból is más a helyzet, és az ősi kínai orvoslásnak ez az ága a gyermekgyógyászat terén is jelentősen gazdagíthatja gyógyító repertoárunkat.

» Részletek

Korai rákdiagnózis

A gyorsuló élettempó sokszor visszaüt az egészségre. Tetteink gyümölcsét megkapjuk, jót vagy rosszat törvényszerűen. Ennek megfelelően alakulnak szervezetünk biológiai válaszreakciói is.

» Részletek

Lökéshullám-akupunktúra

Az akupunktúra tudománya – helyesebben a csen csiu, vagyis szúrás és égetés – a kínai orvoslás több évezredes csodálatra méltó diagnosztikai-terápiás módszereinek Európában leismertebb ágazata.

» Részletek

Aktuális lapszámunk:
2020. április

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.