Összes cikk
 1   1 oldal van összesen.

Ugrás a következő oldalra:

Alacsony vérnyomás

» Részletek

Alacsony vérnyomás (2)

Az alacsony vérnyomás nem betegség. Jelezheti azonban valamelyik szervünk működési zavarát – ilyenkor például szívbillentyűhiba, szív- vagy veseelégtelenség, hormonzavar stb. áll a háttérben. Ettől azonban még az alacsony vérnyomású ember érezheti rosszul magát, erőtlen, kedvetlen és fázós lehet, szédülhet is. Alacsony vérnyomásról (hipotónia) akkor beszélünk, ha a vérnyomás felső értéke (szisztolé) nem éri el a 100 Hgmm-t.

» Részletek

Alacsony vérnyomás – jó vagy rossz?

» Részletek

Fáradt és fásult? – Alacsony a vérnyomása

Az alacsony vérnyomást az orvostudomány nem betegségnek tartja, hanem egyfajta életbiztosításnak. Ezzel akár száz évig is elélhet! –  általában így hangzik az érintetteknek szóló vigasztalás. Az érintettek pedig elég sokan vannak, és gyakran igencsak szenvednek „ártalmatlan” panaszuktól: a fáradtság, az energiahiány és a szédülés ugyanúgy problémát jelenthet számukra, mint a fázékonyság. Kávéval pedig nem lehet mindenkin segíteni!

» Részletek

Mit tegyünk, ha ala­csony a vér­nyo­má­sunk?

Fá­radt­ság, szé­dü­lés, hi­deg vég­ta­gok, ál­lan­dó ásí­to­zás, gyen­ge kon­cen­t­rá­ció – no­ha az ala­csony vér­nyo­más nem ve­szé­lyes, a tü­ne­tei kel­le­met­le­nek. Mit te­he­tünk el­le­ne?

» Részletek

Aktuális lapszámunk:
2020. október

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.