Összes cikk
 1   2   3  >> 3 oldal van összesen.

Ugrás a következő oldalra:

A Voll-módszer tisztaságáért!

» Részletek

Állatszőr-allergia

A lakosság 20 százaléka allergiás, közülük 40 százalék allergiával reagál az állati szőrökre – vagy csak ezekre,  vagy egyúttal a pollenekre is. A legtöbben a macska, a kutya, a nyúl, a tengeri malac vagy a ló szőrére, mások madártollra.

» Részletek

Allergiás bőrbetegségek

Amikor az immunrendszer „félreprogramozódik”, és olyan anyagokra támad rá, amelyek normál esetben senkit nem betegítenek meg, allergiáról beszélünk. Cikkünk az allergiás bőrbetegségek kezeléshez ad tanácsokat.

» Részletek

Allergiatesztek

Sok páciens, akinél allergiára gyanakodnak, különféle teszteken megy végig, majd azzal a problémával konfrontálódik, hogy mi mindent nem szabad ennie. És amit az egyik helyen nikkelallergiának  diagnosztizáltak, arról a másik vizsgálatban könnyen kiderülhet, hogy házipor-allergia. Az allergiadiagnosztika alapos anamnézisfelvételt feltételez, továbbá pontos megfigyelést és egy jó adag szkepszist a teszteredményekkel szemben. Különben könnyen megtörténhet, hogy a páciens elvész a diagnózisok dzsungelében.  

» Részletek

Az írisz csodája

Az allergia az immunrendszernek bizonyos - az egészséget egyébként nem veszélyeztető - idegen anyagokra (például virágporra) adott túlreakciója. Az írisz (szivárványhártya) és környezetének állapotáról azt ugyan nem lehet leolvasni, mire is reagál allergiával az illető, azt azonban igen, van-e egyáltalán hajlama allergiára. Ennek elsősorban ott lehet jelentősége, ha a páciens bizonyos betegségeit vagy egészségproblémáit még nem kezelték allergiával összefüggésben.

» Részletek

Fruktóz-intolerancia

A gyümölcscukor (fruktóz) korábban ártalmatlan édesítőszernek számított. A gyümölcsről, a fruktóz fő forrásáról pedig mindenki tudja, hogy egészséges, nem? Újabban azonban egyre több információ gyűlt össze arról, hogy sok ember - bár nem is tud róla - szenved gyümölcscukor-túlérzékenységben. Erre vezethetők vissza olyan tünetek, mint puffadás, hasmenés, de akár húgyhólyag-érzékenység is.

» Részletek

Ha allergiás a virágporra…

Az immunrendszer képes számtalan testidegen anyagot, többek között baktériumokat, vírusokat és gombákat azonosítani és ártalmatlanná tenni, valamint a szervezetből eltávolítani. Normális esetben a környezetből származó ártalmatlan anyagokra, mint például a virágporra (pollen) immunrendszerünk nem, vagy csak nagyon enyhe mértékben reagál. Az allergiás ember testében azonban heves immunreakcióra kerül sor e valójában ártalmatlan anyagok hatására.

» Részletek

Házipor-allergia

Amit általában házipor-allergiaként írnak le, az pontosabban megfogalmazva az orr és a hörgők nyálkahártyájának túlzott reakciója mikroszkopikus állatok, a házipor-atkák által kiválasztott anyagokra. Ezek az atkák minden normális háztartásban előfordulnak, és nem a hiányos higiénia következményei. Aki tehát ilyen allergiában szenved, az ezektől az apró lényektől úgysem tud megszabadulni, viszont lényegesen képes csökkenteni a terhelést és ezzel felvenni a harcot az allergiás hajlammal.

» Részletek

Holisztikusan a Voll-módszerrel!

» Részletek

Holisztikusan gyógyulni? Gyógyítani!

» Részletek

Aktuális lapszámunk:
2020. április

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.