Összes cikk
<< 1   2   3  >> 3 oldal van összesen.

Ugrás a következő oldalra:

Fogyjunk helyesen!

Testsúlyunk hatással van a hormonháztartásunkra, de hormonjaink befolyásolják étkezési szokásainkat is. A legújabb elmélet szerint szinte játszva megszabadulhatunk súlyfeleslegünktől, ha táplálkozásunkban figyelembe vesszük egyéni anyagcseretípusunkat.

» Részletek

Gyógyböjt

A gyógyböjt elnevezés dr. Otto Buchingertől (1878-1966) származik. Így nevezte el böjtmódszerét, melyet a huszadik század húszas-harmincas éveiben fejlesztett ki. Azóta több tízezren nyerték vissza egészségüket ennek a módszernek köszönhetően. Mi is a Buchinger-módszer, miben rejlik annak gyógyító ereje?  

» Részletek

Gyógyhatású olajok

A természetes, hidegen sajtolt étolajak olyanok, mint a folyékony orvosság. Ugyanis sok magban és termésben számtalan, biológiailag értékes anyag található - értékes zsírok, lecitin, antioxidánsok és nyomelemek. Aki ügyesen kombinálja ezeket, sokat tesz egészségéért.

» Részletek

India kincsei

» Részletek

Jógával jobb lesz az életünk

A jóga egyszerűen jót tesz mindenkinek. Legyen szó bár stresszről, hátfájásról, kritikus élethelyzetekről, vagy arról, hogy nyugalmat és elengedettséget szeretnénk varázsolni az életünkbe, a jóga segít. Nem csoda, hogy eltérő motivációtól vezéreltetve, de egyre több ember próbálja ki ezt a testedzést és filozófiát egyesítő technikát. Cikkünk áttekintést nyújt a különféle módszerekről.

» Részletek

Napjóga

A nap gyógyító erejét jól ismerték a régi kultúrákban, főként Indiában, ahol a jóga bölcsője ringott. A napkelte idején végzett meditációt azonban ma is számos helyen gyakorolják. Köztudott ugyanis, hogy a felkelő nap sugarai különösen sok pránával, azaz tiszta, tápláló életenergiával ajándékoznak meg bennünket.

» Részletek

Ne féljünk a szabad gyököktől!

A szabad gyökök kis méretű, negatív töltésű molekulák. Ráadásul sejtjeink ellenségei. Mivel megtámadják sejtjeinket, azok idő előtt megöregszenek. A gerontológiai kutatások eredményei szerint az antioxidánsok hatékony védelmet nyújtanak ellenük.

» Részletek

Női jóga: hormonzuhany a szervezetnek

A kimondottan nők számára kitalált hormonjóga segítségével minden életszakaszban megőrizhetjük testi és lelki egyen-súlyunkat. Ezzel a módszerrel egyformán úrrá lehetünk a menstruációs panaszokon, a terhesség nehézségein, illetve a változókori gondokon.  

» Részletek

Sakk a ráknak!

Rák esetén is számos olyan szelíd eljárás létezik, amelytől gyógyulást remélhetünk. A módszerek mindenkinek javára válhatnak, hiszen a rák mindig a szervezet általános megbetegedésének konkrét megjelenési módja, a bemutatott gyógymódok pedig soha nem egyetlen szervre irányulnak.

» Részletek

Személyre szabott fiatalítás

Az egészségügy és az anti-aging terápiák legnagyobb kihívása, hogy személyre szabottan kell meghatározni az egészségmegőrzés, a fiatalítás és a gyógyítás eszköztárát, hiszen mindenkinek a szervezete egyedi. Egyre több bizonyíték van arra, hogy egészségünket az ételeinkben és italainkban található mérgek ássák alá. Ezek voltak a december 14‒16-án Las Vegasban tartott Nemzetközi Anti-aging Konferenciának a legfőbb megállapításai. Munkatársunk a helyszínről tudósította lapunkat.

» Részletek

Aktuális lapszámunk:
2020. április

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.