Összes cikk
 1   1 oldal van összesen.

Ugrás a következő oldalra:

A lélek fejlődése az életút folyamán - Félelmeink születése 2. rész

Félelmeink testünk születésével szinte együtt születnek, és elkísérnek bennünket halálunkig. Az életút során az egyes életkoroknak megfelelően változnak. Egészen más a gyermek, az ifjú, a felnőtt vagy az idős ember félelme.

» Részletek

A lélek fejlődése az életút folyamán 1. rész

A születéskor fizikai testünk még messze nem olyan, mint később. A különbség nem csak a méretekből adódik. A szervek anatómiailag, funkcióikban sem alakultak még ki. Életünk első hét évében minden szervnek és szervrendszernek minőségi változáson is keresztül kell mennie, hogy a későbbi korban elvárt működéseknek eleget tudjanak tenni.  

» Részletek

A szénanátha antropozófikus kezelése

Amikor folyik az orr, könnyezik a szem, a nyálkahártyák megduzzadnak, és mindezek hátterében a virágpollen áll, szénanátháról beszélünk. Ilyenkor elmosódik saját belvilágunk és a környezet közötti éles határ. Az antropozófikus medicina mindezt speciális orvosságokkal kezeli, olyan növényekkel, amelyek egyébként nem számítanak hagyományos gyógynövénynek. A gyógyszer azonban nem minden.  

» Részletek

Antropozófikus orvoslás

Az antropozófikus orvoslás olyan gyógyító rendszer, amely kiterjed a szellem és a lélek gyógyítására is. Orvosságként növényi és ásványi anyagokat alkalmaz, de ismeri a borogatásokat, ledörzsöléseket, a ritmikus masszázst, sőt a zene és a mozgás is fontos szerepet kap benne.

» Részletek

Az orvosi antropozófiától a homeopátiáig 1. rész

» Részletek

Az orvosi antropozófiától a homeopátiáig 2. rész

» Részletek

Klónozás

» Részletek

Kötőhártya-gyulladás

» Részletek

Aktuális lapszámunk:
2020. február

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.