Összes cikk
 1   1 oldal van összesen.

Ugrás a következő oldalra:

Amikor "ereszt" a bélnyálkahártya

A beleket általában a tápanyagok felszívására és kiválasztásra hivatott szervnek tekintjük. Ez azonban nem minden: a bélrendszer szervezetünk legnagyobb immunszerve, amelyben a test összes, immunitásáért felelős sejtjének 70%-a tartózkodik. Ez azt jelenti, hogy egészségünk és jó közérzetünk nagymértékben beleink egészséges működésétől függ. Utóbbi feltétele az egészséges, intakt bélflóra és annak barrier funkciója.

» Részletek

Bél – egészségünk központja

Az immunrendszernek közel nyolcvan százaléka a bél nyálkahártyájának meghatározott területein helyezkedik el. Mivel a reuma olyan gyulladásos betegség, amelynek egyik oka az immunrendszer irányításának félresiklása, kezelésében a bél központi szerepet játszik.

» Részletek

Bélproblémák és gombák: diétával kézben tarthatók

Fáradtság, puffadás, szapora szívverés -mindez cikkünk főszereplőjénél az első szülés után jelentkezett. A diagnózis: masszív gombás fertőzöttség. A gyógyszerek és a gombaellenes diéta segítettek. A második terhesség után azonban visszatértek a gombás panaszok, és a terápia ellenére sem múltak el. A problémát hosszú távon egy speciális klinikán végzett kúra oldotta meg.

» Részletek

Bélszanálás, mint bázisterápia

Amióta a prominensek nyíltan propagálják a béltükrözést, és a kutatók felfedezték, hogy beleinkben van a "második agyunk", fő emésztőszervünk egyre több figyelmet von magára. Nagy az érdeklődés, hiszen az emésztő-szervrendszeri betegségek elterjedtek. A Mayr-kúrával foglalkozó orvosok véleménye szerint a zavart bélműködés mérgek felszívódásához vezet, ami különféle betegségek okozója: migrén, reuma, neurodermatitisz, allergia és magas vérnyomás, hogy csak a leggyakoribbakat említsük.

» Részletek

Egészséges bél - egészséges emésztés

Az emésztőrendszer sok ember számára kínzó, kellemetlen bántalmak vagy komoly panaszok kiindulópontja. Elsősorban a vastagbél nehezítheti meg az életünket és befolyásolhatja súlyosan közérzetünket. Cikkünk az emésztéssel kapcsolatos problémákra megoldást kínáló módszerekből ad összeállítást.

» Részletek

Gyomorhurut

» Részletek

Lázadás a bélben

Azt már dr. F. X. Mayr is jól tudta, hogy a krónikus emésztési bántalmak beteggé tesznek, és idő előtti öregedést idéznek elő. Az ingerlékeny bél szindrómában szenvedők sokat tudnának erről mesélni. Ezzel szemben ha a testünkben és a beleinkben minden rendben megy, akkor visszatér életerőnk. Összeállításunkból kiderül, hogyan érhetjük ezt el.

» Részletek

Léggömb a bélben

» Részletek

Lyukas bél szindróma

A ­bélfal­ határvonal ­a­ külvilág ­és ­a­ szervezet­ között.­ Normális­ esetben ­gondoskodik ­róla,­ hogy ne jussanak káros anyagok­ a ­szervezet­ belsejébe.­ Sokféle­ hatásra ­azonban ­e ­barrier­ nem­ képes­ megfelelően­ működni,­ a mi­ anyagcserénket, ­immunrendszerünket­ és ­más ­testi­ funkcióinkat­ negatívan­ befolyásolhatja.

» Részletek

Aktuális lapszámunk:
2020. április

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.