Összes cikk
 1   1 oldal van összesen.

Ugrás a következő oldalra:

Bélmiliő és bélszanálás

A belek természetes baktériumflórája gondoskodik róla, hogy ellássák az anyagcserében és az immunitásban játszott fontos szerepüket. Normális esetben a belekben az ún. egészséges bélbaktériumok vannak többségben, sakkban tartva a káros mikrobákat. Ha azonban megváltozik a „jó” és a „rossz” baktériumok aránya, a bélnyálkahártya barrier funkciója károsodik, tehát túlságosan „áteresztővé” válik, a szervezetet elárasztják a potenciális allergének és a toxikus ...

» Részletek

Bélszanálás

A bélrendszer nem csak a tápanyagok és vitaminok stb. felszívódását szolgálja, hanem itt található az immunrendszer jelentős része is. Éppen ezért a jól működő belek a természetgyógyászat szempontjából az egészség alapját jelentik. Nem meglepő tehát, hogy terápiaként a belek szanálását ajánlják, pl. fokozott fertőzéshajlam, allergiák vagy autoimmunbetegségek esetén. De mit is értünk pontosan „bélszanálás” alatt? Hogyan működik ez? Egy biztos: nem egységes séma szerint.

» Részletek

Bélszanálás, mint bázisterápia

Amióta a prominensek nyíltan propagálják a béltükrözést, és a kutatók felfedezték, hogy beleinkben van a "második agyunk", fő emésztőszervünk egyre több figyelmet von magára. Nagy az érdeklődés, hiszen az emésztő-szervrendszeri betegségek elterjedtek. A Mayr-kúrával foglalkozó orvosok véleménye szerint a zavart bélműködés mérgek felszívódásához vezet, ami különféle betegségek okozója: migrén, reuma, neurodermatitisz, allergia és magas vérnyomás, hogy csak a leggyakoribbakat említsük.

» Részletek

Aktuális lapszámunk:
2020. április

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.