Összes cikk
 1   1 oldal van összesen.

Ugrás a következő oldalra:

Amikor "ereszt" a bélnyálkahártya

A beleket általában a tápanyagok felszívására és kiválasztásra hivatott szervnek tekintjük. Ez azonban nem minden: a bélrendszer szervezetünk legnagyobb immunszerve, amelyben a test összes, immunitásáért felelős sejtjének 70%-a tartózkodik. Ez azt jelenti, hogy egészségünk és jó közérzetünk nagymértékben beleink egészséges működésétől függ. Utóbbi feltétele az egészséges, intakt bélflóra és annak barrier funkciója.

» Részletek

Bélmiliő és bélszanálás

A belek természetes baktériumflórája gondoskodik róla, hogy ellássák az anyagcserében és az immunitásban játszott fontos szerepüket. Normális esetben a belekben az ún. egészséges bélbaktériumok vannak többségben, sakkban tartva a káros mikrobákat. Ha azonban megváltozik a „jó” és a „rossz” baktériumok aránya, a bélnyálkahártya barrier funkciója károsodik, tehát túlságosan „áteresztővé” válik, a szervezetet elárasztják a potenciális allergének és a toxikus ...

» Részletek

Bélszanálás

A bélrendszer nem csak a tápanyagok és vitaminok stb. felszívódását szolgálja, hanem itt található az immunrendszer jelentős része is. Éppen ezért a jól működő belek a természetgyógyászat szempontjából az egészség alapját jelentik. Nem meglepő tehát, hogy terápiaként a belek szanálását ajánlják, pl. fokozott fertőzéshajlam, allergiák vagy autoimmunbetegségek esetén. De mit is értünk pontosan „bélszanálás” alatt? Hogyan működik ez? Egy biztos: nem egységes séma szerint.

» Részletek

Tisztítókúra Mayr-módszerrel

Az F. X. Mayr nevéhez fűződő böjt és béltisztítás sikeres gyógymódja az emésztőszervi és anyagcsere-betegségeknek, főként orvosi ellenőrzés mellett. Akinek nincs lehetősége, hogy erre specializált szakemberhez forduljon, egyhetes, könnyített változatát otthonában is elvégezheti.

» Részletek

Aktuális lapszámunk:
2020. október

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.