Összes cikk
 1   1 oldal van összesen.

Ugrás a következő oldalra:

A bőr és a vér betegségei

» Részletek

A túl sok napfény bosszút áll

Ahogyan a bőrgyógyászok szokták mondani, a bőrünk nem felejt. Ezzel a túl sok napfényre gondolnak. Az ötvenévesek korosztályában minden második embernél megfigyelhető a túl sok napozás miatt kialakult elszarusodott bőr. Az elváltozás a rosszindulatú daganat egyik előállapota, amely csak a bőr legfelső rétegét érinti. Időben elkezdett kezeléssel megakadályozható a tumor kialakulása, amely a mélyebben fekvő bőrrétegeket is érintené.

» Részletek

Ájurvéda a szépségápolásban

Sokan talán nem tudják, hogy az ájurvéda nem csak a betegségek kezelésével foglalkozik, hanem az egészség megőrzésével és a szépséggel is. A szépség szankszkrit neve: szundarjam. A szundarjam mint a szépséget jelölő fogalom tartalmazza a szépség összes aspektusát: a bőr állagát, színét, a haj minőségét és fényét, a szép, ragyogó szemeket, a kellemes, kedves, kiegyen súlyozott egyéniséget, az egyén személyes varázsát és tisztességét. Az indiai felfogás szerint a ...

» Részletek

Egészséges napozás

» Részletek

Gyógyító agyag

A föld az emberiség legrégebbi orvossága. A természetes gyógymódok között sokoldalúsága és jól tolerálhatósága miatt újra és újra felfedezik. A különösen finom szemcséjű gyógyföld tisztít, segít a méregtelenítésben és fékezi a gyulladásokat... Azonban érdemes tudni, hogyan kell helyesen alkalmazni.

» Részletek

Masszázs a sima bőrért

Nyáron sok bőrfelület marad fedetlenül az ember testén. Az ujj nélküli topok és a miniszoknyák különösen akkor érvényesülnek jól, ha szép sima a bőrünk. Ha a szövetek nem elég erősek, akkor bőrfeszesítő testápolókkal, kifinomult masszázstechnikával és kiegyensúlyozott étkezéssel gyorsan újra formába kerülhetünk.

» Részletek

Táplálkozás és a bőr

Az utóbbi években gyakran bukkannak fel a sajtóban olyan kifejezések, mint „szépségtáplálék”, „bőrtáplálék” vagy „nutrikozmetikum”. Mindezek a táplálkozás és a bőr állapota közötti szoros kapcsolatra utalnak. És valóban, a bőrünk külsejét nemcsak külső tényezők határozzák meg, hanem igen lényegesmértékben belső faktorok. A természetgyógyászok és a teljes értékű táplálkozás hívei már régóta megfigyelték ezt, ahogyan a különféle ...

» Részletek

Tegyünk jót a bőrünkkel!

A kozmetikai ipar egyre újabb szereket és termékeket kínál, amelyek mind fiatalságot ígérnek. De mi mindebből az igazság? Ha valóban jót akarunk tenni a bőrünkkel, hogyan igazodjunk el a szépészeti készítmények dzsungelében? Cikkünk erre a kérdésre keresi a választ.  

» Részletek

Vegyük komolyan a bőrelváltozásokat!

Aki nem megfelelően védekezik az erős napsugárzás ellen, annak komoly következményekkel kell számolnia: a fekete színű bőrrákos elváltozás mellett egyre többen betegszenek meg a kevéssé ismert fehér bőrrákban. Minél korábban ismerik fel és távolítják el a tumort, annál jobbak a gyógyulás esélyei. Éppen ezért vizsgáltasson meg minden bőrelváltozást a háziorvosával.

» Részletek

Aktuális lapszámunk:
2020. október

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.