Összes cikk
 1   2  >> 2 oldal van összesen.

Ugrás a következő oldalra:

24 óra bőrünk életében

Tudta, hogy testünk meghatározott napirend szerint működik? Aki ismeri ezt a biológiai órát, tudatosabban, hatékonyabban tudja ápolni a bőrt, és jobban érzi magát. Az alábbiakban eláruljuk Önnek, hogyan használja ki a legoptimálisabban bioritmusát.  

» Részletek

Arcunkra van írva

Különböző betegségekben, ásványianyag-hiányos állapotokban a bőrön sajátos elváltozások figyel­hetők meg. Különösen az arcon vehető észre a bőr rugalmasságának és színének megváltozása, az esetleges váladékok, kiütések és foltok jelenléte. Arcunk megmutatja, ha szervezetünk ásványianyag-háztartása nem kiegyensúlyozott, bizonyos ásványi anyagok anyagcseréje nem megfelelő.

» Részletek

Bőrápolás otthon keleti módra

Gyógyszerész és kozmetikus is vagyok. Már gyógyszerészéveim alatt sokat olvastam a keleti kultúráról, és ázsiai utazásaim során lehetőségem nyílt közelebbről is megismerni. Láttam, hogy ott az emberek „kortalanok”, azaz nem ráncos a bőrük, hófehér a foguk és jókedvűek, holott nem is gazdagok. A különbség alapvetően a természetközeliségből fakad.

» Részletek

Bőrápolás Schüssler-sókkal

Akinek érzékeny vagy allergiás a bőre, ezért nem használhat szokványos kozmetikumokat, annak ajánlhatók a Schüssler-sókat tartalmazó krémek. Egyszerű elkészíteni, és már számtalan esetben bizonyították hatásosságukat.

» Részletek

Együk magunkat szépre

A bőrt nemcsak kívülről, hanem belülről is táplálhatjuk. A legújabb tudományos felismerések szerint a helytelen táplálkozás következménye ráncosodás és a bőr ellazulása lehet. Cikkünkből kiderül, hogyan kerüljük el a ráncosító hatású ételeket, és milyeneket válasszunk, ha meg akarjuk őrizni bőrünk szépségét és épségét.

» Részletek

Erősen izzad? Érzékeny a bőre?

izz.jpgA verejtékezés mindenkit érint, nyáron különösen. A verejtékezés fontos a szervezet egyensúlyának fenntartásához: a méreganyagok eltávolításához, a hőszabályozáshoz. Erőssége a hőmérséklettől és a páratartalomtól függően változik, ezért természetes, hogy meleg nyári napokon mindenkit érint. Mértékét belső tényezők is befolyásolhatják: mindenki ismeri azt a jelenséget, hogy amikor izgulunk, jobban izzadunk. De ...

» Részletek

Haj- és bőrápolás

Nincsenek bennük tartósítószerek, az egyéni igényekhez igazított hatóanyagokat tartalmaznak, és bársonyosan puhává varázsolják a bőrt – ezt ígérik a saját magunk által elkészíthető kozmetikumok. Ráadásul még az elkészítésük is nagy örömet szerez.

» Részletek

Így marad bőrünk fiatal

A feszes, sima bőr a fiatalság és a szépség fokmérője. Főleg nyáron mutogatjuk szívesen a bőrünket, ámde közben nem szeretnénk, ha a nap károsítaná. Pedig pontosan ez történik, ha nem használunk megfelelő napvédő szereket! A bőrünk öregedése 70 százalékban olyan külső tényezőktől függ, mint az UV-fény és az infravörös-A sugarak. A megfelelő információk birtokában azonban megakadályozhatjuk a ráncok kialakulását, és biztonságban élvezhetjük a napsütést.

» Részletek

Kozmetika: olcsó, de jó!

» Részletek

Nap és a bőr

Nap nélkül nincsen élet. Ez az igazság az utóbbi években feledésbe merült, mivel az újságcikkek túlnyomórészt a napfény káros hatásairól szóltak. Főleg a nők figyelmét hívták fel arra, hogy a naptól idő előtt öregedni kezd és ráncos lesz a bőrük. De az összefüggések ennél komplexebbek.

» Részletek

Aktuális lapszámunk:
2020. április

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.