Összes cikk
 1   1 oldal van összesen.

Ugrás a következő oldalra:

A bőr és a vér betegségei

» Részletek

Egy sajátos bőrbetegség: a vitiligo

» Részletek

Krónikus viszketés

Aki soha nem tapasztalta, nem értheti, milyen kínokat élnek át az érintettek. Az állandó viszketés idegesítő és megzavarja éjszakai nyugalmunkat. Ha vakarjuk, csak rövid ideig könnyebbülünk meg, hosszú távon inkább csak rontunk a helyzeten. A viszketés testünk figyelmeztető jelzése, kísérő tünete a legkülönfélébb bőrbetegségeknek vagy mélyebben rejlő, belgyógyászati betegségeknek, de okozhatja gyógyszer is.  

» Részletek

Nap stresszelte bőr

  Vannak olyan emberek, akik számára a nyár nem kellemes napfürdőzést és vonzó barnaságot hoz, hanem viszketést, pattanásokat és kiütéseket. Az ennek leírására használatos „napallergia” kifejezést az orvostudomány nem ismeri, ráadásul a bőrproblémák mögött különböző betegségek és kiváltó okok rejtőzhetnek. Ennek megfelelően a terápiás eljárások is eltérőek. A Vigyázat, napfény! figyelmeztetés azonban minden érintettre vonatkozik.      

» Részletek

Pattanásos bőr holisztikus szemmel

Ma már tudja az orvostudomány, hogy a test külső és belső zavara mögött meghúzódó, azokat kiváltó lelki okok feltárását követően a betegségek hatékonyan gyógyíthatók.   A bőr határolja testünket a külvilág felé, ugyanakkor a felszínén található nagyszámú idegvégződés révén fontos érzékszervünk is.

» Részletek

Pikkelysömör

A betegség lényege, hogy a bőrsejtek a szokásosnál gyorsabban osztódnak, ez okozza a pikkelyes hámlást. A sejtek "vándorlása" az alaprétegből a felszín felé normális esetben 28 nap, ez a pikkelysömörös területeken mindössze 4 nap. Ráadásul a folyamatot bőrgyulladás is kíséri, ezért jelenik meg a bőrpír.

» Részletek

Aktuális lapszámunk:
2020. augusztus

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.