Összes cikk
 1   2  >> 2 oldal van összesen.

Ugrás a következő oldalra:

A szerelem gyógyfüvei

Mottó: "már öt négyzetméternyi gyógynövénykert birtokában sokat tehet az ember önmagáért, viruló egészségéért." (Maurice Mess`egue)  

» Részletek

Aloe vera barbadensis

» Részletek

Anti-aging: Semlegesítsük a rákkeltő szabad gyököket!

Az antioxidánsok képesek a rettegett szabad gyököket sakkban tartani. Segítségükkel megelőzhető az idő előtti öregedés, de védő hatásúak a rákkal, a szívinfarktussal és az érelmeszesedéssel szemben is.  

» Részletek

Biotej a McDonald’s-nál

» Részletek

Dr. Fülöp László - Időutazás az élet vizének egyik feltalálójával

Sokan esküsznek rá, hogy ennek köszönhetik az egészségüket, mások az egészet átverésnek tartják, és meg sem kóstolják. Az Élet vizének is nevezett PI víz huszonkét éve indult világhódító útjára. Hol tart ma, és van-e jövője? Milyen ember a feltalálója, dr. Fülöp László, hogyan gondolkodik a világról és a találmányáról?

» Részletek

Hildegard von Bingen

A középkorban Hildegard von Bingen apátnő megírta kora forradalminak számító könyvét a kolostori gyógyításról. A betegségek legyőzéséről, az egészséges életmódról szóló útmutatásai közül sok ma is megállja a helyét. Cikkünk olyan könnyen alkalmazható Hildegard-recepteket mutat be, amelyeket mindenki maga is kipróbálhat.      

» Részletek

Kora nyári grillparti

A júniusi enyhe esték kiváló alkalmat kínálnak a téli bezártság után némi szabadtéri gasztronómiai élvezetre. Előkerülhet a grillsütő, a kerti lámpák, a lampionok. Ma már a bio-alapanyagok beszerzése sem jelenthet gondot, akár vegetárius, akár húsos grill készítéséhez. Néhány dologra azonban szeretném felhívni a figyelmet. A grillsütés hagyományos formája nem teljesen veszélytelen, hiszen az izzó faszénre folyamatosan csordogáló zsír benzpyrén vegyületet szabadít fel, ami ...

» Részletek

Lendületben a hazai biofeldolgozás

» Részletek

Miért jobb a biobor?

A válasz elsőre roppant egyszerű: nem tartalmaz növényvédőszer-maradványokat, és sokkal több ún. másodlagos növényi hatóanyag van benne (polifenolok és rezveratrol), melyek csökkentik a szívinfarktus, a trombózis, a rák és az érelmeszesedés kialakulásának rizikóját. Hála az új fajtáknak, az íze is egyre jobb. Az alábbiakban elolvashatja, mit érdemes tudni róla.

» Részletek

Migrén és fejfájás növényi gyógyszerei

» Részletek

Aktuális lapszámunk:
2020. október

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.