Összes cikk
 1   1 oldal van összesen.

Ugrás a következő oldalra:

A megbocsátás hatalma

Mindannyian átéltünk már olyan szituációkat, amelyek megfosztanak bennünket a lelki békénktől. Élethelyzeteket, amelyek többé-kevésbé erős haragot, dühöt vagy bosszúvágyat váltanak ki belőlünk. Olykor elég egy grimasz, epés megjegyzés, pletyka, rágalom, a kollégák vagy a főnök kritikája. Vagy egy alapos veszekedés a partnerrel, miközben gonosz szavak, szemrehányások, vádaskodások hangzanak el. És ne feledkezzünk meg az elszenvedett erőszakos cselekedetekről sem.

» Részletek

A tartósan boldog párkapcsolatok titka

Legyünk bár gyerekek vagy felnőttek, arra vágyunk, hogy komolyan vegyenek, elismerjenek, tiszteljenek és szeressenek bennünket. Ha krónikus elismeréshiányban szenvedünk, akkor megbetegszünk, illetve lassabban gyógyulunk fel. A válás leggyakoribb okai között említik az egykori társak, hogy úgy érezték, a másik már nem tiszteli őket kellően. A szeretet művészetét azonban bárki megtanulhatja.

» Részletek

Az érzelmek biokémiája

Az 1970-es évektől a tudományos világ felfedezései is igazolják azt, amit a hagyományos, több ezer éves gyógyító rendszerek – mint például az indiai és a kínai – állítanak, hogy érzelmeink nagymértékben befolyásolják egészségi állapotunkat.

» Részletek

Hogyan legyünk boldogok?

Aki gyakran érzi magát boldognak, egészségesebb, hosszabb ideig él, ritkábban kap szívinfarktust, cukorbajt, és több örömét leli az életben. Érdemes tehát arra törekednünk, hogy a boldogságot életünk egyik meghatározó elemévé tegyük, és törekedjünk elérésére. Az agykutatás legújabb eredményei is azt mutatják, hogy a boldogság nem véletlen, hanem olyasmi, amit meg lehet tanulni.

» Részletek

Írjuk ki magunkból a problémáinkat!

Aki felírja, hogy mit él meg, mi érinti meg mélyen, az nem csak jobban fel tudja dolgozni élete eseményeit, de megtalálhatja az utat önmagához is. Az írás- és költészetterápia nem véletlenül az egyik leghatásosabb terápia a holisztikus irányultságú praxisokban, klinikákon.

» Részletek

Mitől leszünk boldogok?

Harmóniában élni önmagunkkal és a többi emberrel - mindnyájan erről álmodunk. A valóság azonban gyakran másképp néz ki: stressz, elégedetlenség, félelem, depresszió, félreértések és betegségek nehezítik meg az életünket. Hogyan tudnánk ezt megváltoztatni? Van-e titkos recept a boldogságra? Ezekre a kérdésekre ad választ cikkünk.

» Részletek

Ne lépjünk bele a boldogságcsapdába!

Manapság az élet fő céljának az számít, hogy boldogok legyünk. Közben hajlamosak vagyunk elfelejtkezni róla, hogy a boldogság nem állandó állapot. Az örömteli érzésekre való kényszeres törekedés és a fájdalmas tapasztalatok elleni kilátástalan harc nemritkán épp az ellenkezőjébe torkollik: boldogtalan, értelmetlen életbe. Szerencsére megvannak a gazdag és kiteljesedett élet stratégiái.

» Részletek

Örömtelenség

Sokan mintha elfelejtettek volna nevetni. Vegyük csak szemügyre vásárlás közben az arcokat! Különösen feltűnő a jelenség, ha egy déli országban töltött nyaralásból érkezünk vissza. Talán egyenesen egy ún. harmadik világbeli, ázsiai országból, ahol az emberek szegényebbek, mégis vidámak. Vajon mi a titkuk? Vagy ha megfordítjuk a kérdést: mi miért nem tudunk vidáman élni?

» Részletek

Pozitív pszichológia

A jó közérzet, az elégedettség, a boldog élet senkinek nem pottyan az ölébe, tenni is kell érte! A modern boldogságkutatás és a pozitív pszichológia megmutatja, mi teszi értékessé az életet. Abban, hogy mihez kezdünk az életünkkel, meghatározó szerepet játszanak az erősségeink és az egyéni személyiségvonásaink. Hozzájárulnak ahhoz, hogy jól érezzük magunkat a bőrünkben, és átélhessük a flow érzését.

» Részletek

Szerelem és boldogság

Az emberiség történetét figyelembe véve még soha nem voltak olyan tartósak a kapcsolatok, mint napjainkban. Nem, nem olvasott rosszul! Figyelembe véve a válások növekvő számát, a fenti állítás ugyan ellentmondásosnak tűnik, de a magyarázat egyszerű: az élettel szemben támasztott elvárások az elmúlt kétszáz évben majdnem megháromszorozódtak, valamint az elhalálozás azelőtt sokszor olyan időpontban vetett véget a házasságoknak, amikor - a mai helyzetet figyelembe véve - a házastársak még csak kapcsolatuk felénél tartanak.

» Részletek

Aktuális lapszámunk:
2020. szeptember

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.