Összes cikk
 1   1 oldal van összesen.

Ugrás a következő oldalra:

A bor lelke - kiút az alkoholizmusból

Az élet megélése mindenki számára nehéz. Nehéz megbirkózni kiszámíthatatlanságával, a felnőtté válás lépéseivel, az állandó megmérettetéssel, a társak kontrolljával, a bizonytalansággal és szorongással. A bor pillanatnyi lazulást nyújthat, és kimenekít a valóság beszabályozott keretei­nek szorítása alól; a szabadság édes ízét adja, a jelen pillanat örömét.

» Részletek

Az egészség borral jár

Tudományos kísérletek sora igazolja, hogy a népi gyógyászat évszázados tapasztalatai nem tévedtek a vörösbor áldásos hatásairól. Az elmúlt évtizedek vizsgálatai alapján a kutatók - Görögországban, Angliában, Kanadában és hazánkban is - arra a következtetésre jutottak, hogy a szívinfarktus-halálozás a napi 3-4 deciliter bort elfogyasztók esetében a legalacsonyabb, hölgyeknél 1-2 deciliter már jó hatású! (Az ENSZ egészségügyi szervezetének ajánlása a kutatók ...

» Részletek

Miért jobb a biobor?

A válasz elsőre roppant egyszerű: nem tartalmaz növényvédőszer-maradványokat, és sokkal több ún. másodlagos növényi hatóanyag van benne (polifenolok és rezveratrol), melyek csökkentik a szívinfarktus, a trombózis, a rák és az érelmeszesedés kialakulásának rizikóját. Hála az új fajtáknak, az íze is egyre jobb. Az alábbiakban elolvashatja, mit érdemes tudni róla.

» Részletek

Aktuális lapszámunk:
2020. augusztus

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.