Összes cikk
 1   1 oldal van összesen.

Ugrás a következő oldalra:

Csi-kung

A Távol-Keletről származó, egészségmegőrzést segítő gyakorlatok nálunk is mind népszerűbbek. Segítségükkel megteremthetjük a belső nyugalmat, új energiához juthatunk és jobban megbirkózunk a mindennapok feladataival. Cikkünk a csi-kungnak, ennek az ősi, nagy tiszteletben tartott módszernek a titkairól szól.

» Részletek

Csi-kung

A csi-kung ná­lunk is elő­re­törő­ben van. Egy­re töb­ben űzik, ugya­n­ak­kor ke­ve­sen van­nak tisz­tá­ban az­zal, mit is kí­nál va­ló­já­ban ez az ősi Kí­ná­ból szár­ma­zó egész­ség­me­g­őr­zé­si rend­szer. Fő­ként gyó­gyí­tó ol­da­la szá­mít ná­lunk is­me­ret­len­nek.

» Részletek

Csi-kung

A csi-kung (qigong) ősi kínai egészségmegőrző módszer. Segítségével leküzdhető a stressz és a túlterheltség, de a gyermekek és a várandós kismamák is profitálhatnak belőle. Sőt, olyan súlyos betegségek esetén is segíthet, mint a szklerózis multiplex (SM) vagy a depresszió.

» Részletek

Csi-kung masszázs az érzékeknek

A masszázs valóságos jótétemény a testnek, a léleknek és a szellemnek. Egy energia-masszázzsal még hatékonyabbak lehetünk. Az alábbiakban leírt távol-keleti gyakorlatok életerővel látják el az érzékeket és az egész idegrendszert. Az éltető csi-energia szabadon áramolhat egész testünkben.  

» Részletek

Csi-kung: az öt állat gyakorlata - vu csing hszi

A hagyomány szerint az állatok minuciózus megfigyelésén alapuló egészségmegőrző mozgások a nagy kínai orvos, Hua Tuo nevéhez fűződnek. Ezeknek a gyakorlatoknak a rendszeres végzése az ízületekrugalmasságának, a koncentrációkészségnek, a kitartásnak a megőrzésével, a megfigyelt állatok pozitív tulajdonságainak átvételével ajándékozzák meg a gyakorlót. A hagyomány szerint a tanulónak a gyakorlás közben azonosulni kell az illető állat csijével, vagyis bele kell képzelnie magát az állat ...

» Részletek

Hagyományos kínai orvoslás

A hagyományos kínai orvoslás (hko) egyre népszerűbb. De mi is az a hko valójában? A természetes gyógymódokkal foglalkozó orvosok és természetgyógyászok már évtizedek óta nagyra becsülik a kínai gyógyászatot. Napjainkban egyre több kórház és rehabilitációs klinika specializálódik a hko-ra. Azonban a kínai orvoslás sokkal több, mint az akupunktúra és a csi-kung: a hko orvoslás, pszichológia és filozófia egyben.

» Részletek

Kínai gyógygimnasztika gyerekeknek

» Részletek

Aktuális lapszámunk:
2020. április

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.