Összes cikk
 1   2  >> 2 oldal van összesen.

Ugrás a következő oldalra:

A lélek sötét éjszakája

Azzal az emberrel élek, akit szeretek? Azt a szakmát végzem, amelyhez kedvem van? Olyan helyen élek, amelyet szeretek? Mindeme kérdéseket a nálunk is ismert dr. Rüdiger Dahlke, holisztikus szemléletű orvos tette fel egy osztrák televíziós csatorna egészségügyi műsorában. Aki mindhárom kérdésre igennel válaszolt, annak boldog az élete - magyarázta a depresszió-szakértő terapeuta. Noha dr. Dahlke ad hoc tesztje mellőz minden tudományos alapot, mégis fontos pszichológiai kölcsönhatásokra világít rá. Ha a szeretet, foglalkozásunk és szociális ...

» Részletek

A téli depresszió nem törvényszerű

Már a depresszió szó hallatán is kellemetlen érzés fut át rajtunk. Minden olyan dolog eszünkbe jut, ami a levertséget, befelé fordulást, szomorúságot, állandó bánatot, csüggedést, kilátástalanságot, lelki-testi fájdalmakat, szeretethiányt, önmagunkba roskadást stb. okozza vagy jelzi.

» Részletek

Depresszió - a titokzatos betegség

» Részletek

Depresszió és a hozzátartozók

A depresszió nem csak a beteget érinti, megterheli a partnerét, a gyermekeit, a szülőket és a barátokat is. A hozzátartozók is sokat tehetnek a krízis átvészelése és leküzdése érdekében - és saját magukért is.

» Részletek

Depresszív alkat

Egyik emberi karakter sem jobb vagy rosszabb a másiknál, de mindegyiknek életfeladata saját pozitív tulajdonságainak a kibontakoztatása és napi használata, valamint a többi típus jó tulajdonságainak megismerése és átvétele.

» Részletek

Illatokkal a téli depresszió ellen

Az illóolajok valóságos balzsamként hatnak testre, lélekre és szellemre egyaránt. Különösen a sötét, hideg évszakban csodálatos eszközül szolgálnak a depresszív hangulat elűzésére.

» Részletek

Méregtelenítés, fogyókúra, depresszió

» Részletek

Szabadulás a depressziótól

egy érintett személyes tapasztalata szerint a terápiák segíthetnek, de mindenki egydül, segítség nélkül is kiszabadulhat a betegség szorításából.

» Részletek

Szerotonin: a boldogsághormon

Az agyunkban zajló folyamatokhoz, a gondolkodáshoz, az érzésekhez, a cselekvéshez ingerületvivő anyagok szükségesek, amelyek információkat továbbítanak egyik idegsejttől a másikig. Ezek közül az egyik a szerotonin, amely csökkenti a félelmeket, és gondoskodik róla, hogy nyugodtan, lazán reagáljunk a külvilági ingerekre. Hatására kiegyensúlyozottakká válunk, benső béke és elégedettség tölt el bennünket, ezért köznapi szóhasználattal boldogsághormonként is emlegetik. A modern depresszióellenes gyógyszerek ...

» Részletek

Új utak a depresszió kezelésében

Egyre világosabban látszik, hogy a depresszió kezelésében a gyógyszerek önmagukban nem jelentenek tartós megoldást. Csak az menekülhet meg a lelki kíntól, aki képes a kóros viselkedésmintával szakítani - ehhez speciális pszichoterápia szükséges. Nem kevés embert érintő problémáról van szó, milliók életét keseríti meg a kóros melankólia.

» Részletek

Aktuális lapszámunk:
2021. január

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.