Összes cikk
 1   2  >> 2 oldal van összesen.

Ugrás a következő oldalra:

A csodálatos mediterrán konyha

Igaz, mediterrán diéta a neve, pedig nem sok köze van ahhoz, amit általában a "diéta" szó alatt értünk. A mediterrán étkezés ízletes, ugyanakkor egészséges. Az ötvenes évek óta tudjuk, hogy a földközi-tengeri országokban jelentősen kisebb a szív- és érrendszeri megbetegedések és halálozások száma, mint Észak-Európában. E tényt a déliek nem csak a déli sziesztának, hanem sokkal inkább táplálkozási szokásaiknak köszönhetik, amint azt számos statisztika és klinikai tanulmány igazolja. ...

» Részletek

A fiatalos öregség diétája

A tradicionális kínai orvoslás alapelve szerint az emberi egyensúlyok megőrzése a jin és jang erők egyensúlyában rejtőzik. Amennyiben tehát egészségünket hosszú távon szeretnénk megőrizni, úgy táplálkozási szokásaink esetében is ezt az alapelvet kell mindig szem előtt tartanunk. Anyagcserénk esetében a jin és jang erők által létrehozott sejtharmóniát a sav-bázis egyensúlynak táplálkozásunk segítségével történő megtartása jelenti.

» Részletek

Bélproblémák és gombák: diétával kézben tarthatók

Fáradtság, puffadás, szapora szívverés -mindez cikkünk főszereplőjénél az első szülés után jelentkezett. A diagnózis: masszív gombás fertőzöttség. A gyógyszerek és a gombaellenes diéta segítettek. A második terhesség után azonban visszatértek a gombás panaszok, és a terápia ellenére sem múltak el. A problémát hosszú távon egy speciális klinikán végzett kúra oldotta meg.

» Részletek

Diéták kereszttűzben

Az alternatív étkezési formák többsége mérföldekkel megelőzi a hagyományosakat, és messze felül is múlja azokat. Már az is nagy előrelépés, ha képesek vagyunk egyikük mellett dönteni, miközben természetesen a sokak által áhított, karcsú vonalakról sem feledkezünk meg. Önmagában az elhatározás mégsem lehet egészen megnyugtató. Hiszen a táplálkozási előírások zárt rendszerei gyakorlatilag folyamatosan kiegészítésre szorulnak, és jótékony hatású lehet, ha változtatunk, ...

» Részletek

Edd magad karcsúra - Három hónapos diéta

» Részletek

Edd magad karcsúra 2. rész

» Részletek

Egészséges fogyókúra

Hosszú távú, garantált fogyás éhezés és lemondások nélkül, valamint több energia és életöröm. Ezt ígéri a szétválasztó diéta, amelynek világszerte egyre több híve van. Ők ezt a módszert tekintik az élethoszszig tartó egészség és karcsúság titkának. Cikkünk segítségével most bárki kipróbálhatja!

» Részletek

Egészségesen makrobiotikával

» Részletek

Elég a diétaőrületből!

„Állandóan attól félek, hogy túl sok kalóriát fogyasztok. Mindent lemérek, kidekázok, vendéglőbe pedig egyáltalán nem merek beülni. Alig eszem valamit, minden kilónyi fogyást úgy kell kicsikarnom a testemből. Minden létező diétát kipróbáltam. Az eredmény: korábban csak 10 kg feleslegem volt, ez 30 kg-ra nőtt. Időközben már azt sem tudom, mi zavar jobban: a kövérség, vagy az állandó fogyókúrák okozta stressz és a kudarcélmények.”  

» Részletek

Fogyás alvás közben?

A táplálkozástudósok régóta tudják, hogy az inzulinszint a fogyásban és a hízásban egyaránt fontos szerepet játszik, ám az ebből levont következtetések kevéssé voltak meggyőzőek. Olyan diétákat alkottak, amelyek vagy nem működtek, vagy hosszú távon egészségteleneknek bizonyultak. Ezzel szemben ésszerűnek tűnik az a metódus, amelynek neve "inzulinelválasztó diéta". Ennek lényege, hogy este minél kevesebb szénhidrátot együnk. Így alvás közben fogyunk.

» Részletek

Aktuális lapszámunk:
2020. november

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.