Összes cikk
 1   1 oldal van összesen.

Ugrás a következő oldalra:

Ébresztő!

Az újra feléledő természetet akkor élvezhetjük igazán, ha megújult erővel vágunk neki a tavasznak. A legjobb, ha a szépségről és egészségről gondoskodó módszereket és szereket egyenesen a természetből merítjük. Ez nemcsak hasznossá, hanem élvezetessé is teszi a megújulást.  

» Részletek

Egészséges táplálkozás (hobbi)sportolóknak

Aki sokat sportol, az megfelelő táplálkozással segítheti a szervezete működését. Az ételek ideális összetétele szorosan összefügg azzal, milyen igénybevételnek van kitéve a sportoló teste. Az ipar által előállított sportélelmiszerekre szinte senkinek nincsen szüksége, némi tudás birtokában probléma nélkül lehetséges kiegyensúlyozott étkezéseket összeállítani.

» Részletek

Élelem az elmének

A mindennapok elképesztő elvárásai, melyek ma már a gyerekekre is ugyanúgy vonatkoznak – mint a túlzsúfolt tanrendek az iskolákban –, nem teljesíthetőek kiváló koncentrációs képesség és kifogástalanul működő memória nélkül. És ki nem növelné szívesen saját vagy gyermeke szellemi képességeit? A megfelelő táplálkozás segítségünkre lesz ebben. Azt is megmutatjuk, hogyan.

» Részletek

Étkezési tanácsok rákos betegeknek

A­ vitál anyagokban ­gazdag, ­sok­ értékes­ másodlagos­ növényi­ hatóanyagot ­tartalmazó ­teljes­ értékű ­táplálkozás­ fontos ­alapját képezi  a rákmegelőzésnek és az­ egészség­ megőrzésének.­ Ha­ azonban­ valaki­ rákban­ megbetegszik,­ akkor­a­ szokásos­ terá- piák­ és­ mellékhatásaik­ miatt­ átmenetileg­ néhány­ különleges­ szempontot­ kell­ figyelembe­ venni­ az­ étlap­ ...

» Részletek

Étkezzünk tudatosan 30, 40 és 50 évesen!

Ahogy megszületünk, a biológiai óránk ketyegni kezd: öregedünk. A húszas éveink közepéig ennek a természetes folyamatnak nem vagyunk tudatában, 30. születésnapunkon túl azonban jelentkeznek az öregedés első jelei, mondjuk ősz hajszálak vagy apró ráncok formájában. Ez már egyértelműen arra utal, hogy a test érési folyamaton megy keresztül. Egyszerű, az életkorunkhoz igazított táplálkozási tippekkel ezt az öregedési folyamatot legalábbis feltartóztathatjuk. Az életkorunkhoz igazított táplálkozás ezt az ...

» Részletek

Személyre szabott táplálékpiramis

Az egészséges életmód alapját sokan a rendszeres mozgásban látják, ami helyénvaló, azonban leggalább ekkora szerepet játszik a megfelelő táplálkozás is. Az egészséges táplálkozás talán legfontosabb alapkérdése: miből menynyit együnk? A táplálékpiramisok segíthetnek eligazodni a kérdésben, azonban annyiféle változatuk van, ahány felfogás az egészséges táplálkozást illetően. Az alábbiakban a legfontosabb ismereteket gyűjtöttük csokorba a táplálkozással kapcsolatban. 

» Részletek

Aktuális lapszámunk:
2020. április

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.