Összes cikk
 1   2  >> 2 oldal van összesen.

Ugrás a következő oldalra:

A sav-bázis háztartás kérdőjelei

A sav-bázis háztartás megértéséhez kémiai és matematikai alapismeretekre van szükség. Mivel azonban sokaknak nem ezek voltak a kedvenc tantárgyai az iskolában, cikkünkben megpróbáljuk a lehető legegyszerűbben összefoglalni a témát. 

» Részletek

Az elsavasodás útja

Az emberi szervezet, mint a világegyetemben minden mikroegység, az egyetemes törvényeknek megfelelően a harmóniára, az egyensúlyra, a homeosztázisra törekszik. Így van ez a savak és lúgos vegyületek világában is. Mivel a sav-bázis egyensúly mindenekelőtt a felvett táplálék függvénye, így ebben a tekintetben is maximálisan a külvilágtól függünk. Amennyiben ezt a függőséget nem ismerjük fel és nem méltányoljuk, anyagcserénk, alapvető sejtfunkcióink olyan kóros irányban fajulnak el, ami előbb vagy utóbb óhatatlanul az ...

» Részletek

Ha elsavasodunk...

Az elsavasodás megbetegít. Ez az állítás szinte közhely a természetes gyógymódok hívei számára. A részleteket illetően azonban meglehetősen eltérnek a vélemények: Mi savasít – hús, cukor, gabona, gyümölcs, vagy a stressz?  

» Részletek

Ha izmaink elsavasodnak

Ki ne ismerné a fizikai igénybevételt követő izomlázat? Találó elnevezés, de az ártalmatlan fájdalomnak a lázhoz nincs köze, hátterében gyulladás áll, s az izomzatot ért szokatlan megterhelés során alakul ki. Az izomláz könnyen gyógyítható, hamar elmúlik, ám ha nem szűnik a fájdalom, krónikussá is válhat – ennek hátterében pedig már egészen más, komolyabb okokat kell keresni.

» Részletek

Honnan tudhatja Ön, hogy szervezete elsavasodott?

Manapság egyre gyakrabban találkozunk azzal a kifejezéssel, hogy „elsavasodás”. Sokan beszélnek róla, több könyv is megjelent a témában, és az embereket foglalkoztatja a kérdés: vajon honnan lehet megtudni, hogy valakinek a szervezete túl savas, vagy sem. És egyáltalán, mi az, hogy túl savas?

» Részletek

Lúgosítás - a fogyókúra alapja

Előző számainkban foglalkoztunk már a sav-bázis egyensúllyal. Kevesen tudják, mi köze az elsavasodásnak a bennünk lévő mérgekhez. Még kevesebben tudják, hogy az elhízásnak is köze van hozzá.

» Részletek

Lúgosító és savasító hatású élelmiszerek

A Természetgyógyász Magazin 2002. januári számában részletesen foglalkozott a szervezet sav–bázis egyensúlyának fontosságával, az emberek többségére jellemző elsavasodás ártalmas hatásaival. Számos olvasónk és a TGYM Online több látogatója jelezte, hogy részletes útmutatást szeretne kapni, mely élelmiszerek savasító és melyek lúgosító hatásúak. Alábbi összeállításunkkal ebben kívánunk segíteni, külön is kiemelve a legerősebben lúgosító ...

» Részletek

Mit kell tudni a sav-bázis háztartásról?

A szervezet krónikus túlsavasodása hozzájárulhat a csontritkuláshoz és a vesekövek kialakulásához. Ezenkívül számtalan egészséget érintő panasszal hozható összefüggésbe: ide tartozik a krónikus fáradtság és a teljesítménycsökkenés ugyanúgy, mint a fejfájás, a reuma, az immunrendszer zavarai vagy a depresszió. Bár mára számos ember felfigyelt a problémára, sokan még sincsenek tisztában azzal, mit tehetnének a túlsavasodás ellen.

» Részletek

Nőgyógyászati betegségek más szemmel

Nekünk nem a betegségeket kell kezelnünk, hanem az életvitel hibáival kell foglalkoznunk. Ha megszüntetjük életvitelhibáinkat, a betegségek maguktól eltűnnek” – fogalmazott Are Waerland. Más szóval csak az a betegség gyógyítható, amelynek ismerjük az okát. Ha az okot megszüntetjük, akkor a betegség is elmúlik. Cikkünk olyan nőgyógyászati betegségeket tekint át, amelyeknek oka a szervezet elsavasodása.   Dr. Hanish szerint a méh három legfontosabb feladata a következő: a sárgatesthormon keletkezésekor a nő szervezetének ...

» Részletek

Sav-bázis egyensúly

Az acidózis – az az állapot, amikor a szervezetben túl sok a sav és túl kevés a lúg – a civilizáció egyik alapbajának számít. Csökkenti életerőnket, megrövidíti életünket, idő előtt elhasználja szervezetünk energiáit. Nem megvalósíthatatlan feladat azonban megtalálni újra az egyensúlyt – segít a megfelelő táplálkozás, a lúgos kémhatású por és egy speciális önmasszázs.

» Részletek

Aktuális lapszámunk:
2020. április

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.