Összes cikk
 1   2  >> 2 oldal van összesen.

Ugrás a következő oldalra:

A szervezet működészavara

A működészavar tünettanának talán a legérdekesebb és érdeklődésre, figyelemfelkeltésre legalkalmasabb területe a belső szervek és a mozgásszervek funkciózavara.

» Részletek

Árulkodó testtartás

Az orvosok már jó ideje nem csak érzékszerveikre támaszkodnak a diagnózis felállításakor, hanem eszközöket, műszereket, laboratóriumot használnak a páciens egészségi állapotának megítélése érdekében. Az osztrák orvos, Franz Xaver Mayrnak még nem álltak rendelkezésére ezek a kifinomult módszerek. Ő olyan kritériumokat dolgozott ki, amelyek alapján megítélhetők az emésztési zavarok és azok következményei, s mindezt a testtartás és a test alakjának segítségével. ...

» Részletek

Az emlők egészsége

» Részletek

Az erősebbik nem gyengéi

A férfiak hajlandók tenni egészségükért, ha fitneszről, sportról vagy az izomtömeg növeléséről van szó, azonban a hosszú távú egészségmegőrzést és a betegségek megelőzését nem tartják fontosnak. Holott a magát évszázadok óta erősnek nevező nem valójában - legalábbis egészségügyi szempontból - gyengébb.

» Részletek

Bőrápolás Schüssler-sókkal

Akinek érzékeny vagy allergiás a bőre, ezért nem használhat szokványos kozmetikumokat, annak ajánlhatók a Schüssler-sókat tartalmazó krémek. Egyszerű elkészíteni, és már számtalan esetben bizonyították hatásosságukat.

» Részletek

Gombás fertőzések

A gombás fertőzések (mikózisok) világszerte igen elterjedtek, de általában könnyen kezelhetők. Akinél gyakran visszatér a gombafertőzés, a helyi kezelés mellett ügyelnie kell a bélrendszer egészségére is, ugyanis az esetek többségében a bélrendszer a fertőzés fő forrása. A gombafertőzés ellen a legfőbb védelmet az egészséges bélflóra jelenti.

» Részletek

Lapszemle 2007. július

» Részletek

Lapszemle 2010. június

» Részletek

Legyőzte a szalmonellát

Egy ­forró ­nyári­ nap­ jó ­hangulatú ­étkezése ­sajnos­ könnyen­ végződhet ­súlyos­ szalmonella fertőzéssel. ­Bizonyos­ esetekben ­a­ cukormentes, ­lúgosító ­étrend,­ valamint ­a­ papaja­ hozza­ meg ­a ­várt ­gyógyulást.

» Részletek

Materia medica 2. rész

» Részletek

Aktuális lapszámunk:
2020. április

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.