Összes cikk
 1   1 oldal van összesen.

Ugrás a következő oldalra:

A betegség mint esély

A krónikus megbetegedések jelentik a legnagyobb kihívást a modern medicina számára. Ilyenkor általában teljes gyógyulásról nem lehet szó, és a természettudományos megalapozottságú, standardizált orvoslás eredményei gyakran nem kielégítőek. Ezért fontos, hogy az orvos az együtt érző kísérő és „coach” szerepét töltse be a beteg öngyógyító potenciáljának mobilizálása érdekében.

» Részletek

A gén nem minden!

Régóta tartja magát az a biztosan hitt meggyőződés, hogy egészségi állapotunkat és sorsunkat messzemenően a génjeink határozzák meg. Egy új kutatási ág, az úgynevezett epigenetika azonban leszámol ezzel a hiedelemmel. A forradalmi felismerés úgy hangzik, hogy képesek vagyunk megváltoztatni genetikai adottságaink programját, és ezzel befolyásolni testi és lelki egészségünket.

» Részletek

Az ember mint „egykristály”

A tudati evolúció célja és végállomása a legmagasabb szintű információs struktúra létrehozása: ez pedig a tökéletes egységállapotban lévő emberi lény. Ahogy a korábbi cikkekben megállapítottuk, az egész világegyetem és ezen belül az élővilág kristályszerkezetekből áll össze. A megvalósított állapot úgy jelenik meg a fizikai testben, hogy a sejtek kristályszerkezete a legnagyobb rendezettségbe kerül, az ember „egykristállyá” válik. A legtökéletesebb fizikai szintű kristályszerkezettel a ...

» Részletek

Az érzelmek biokémiája

Az 1970-es évektől a tudományos világ felfedezései is igazolják azt, amit a hagyományos, több ezer éves gyógyító rendszerek – mint például az indiai és a kínai – állítanak, hogy érzelmeink nagymértékben befolyásolják egészségi állapotunkat.

» Részletek

Gének és a tudat

Nem a genetikai anyag, hanem egy magasabb intelligencia dönti el, hogy a sejt életben maradjon és növekedjen, vagy működései sérüljenek, leálljanak.

» Részletek

Stresszoldás meditációval

Amikor egy élőlény veszélyt érzékel, akkor olyan hormonokat bocsát ki, amelyek segítik őt a túlélésben. A stresszel kapcsolatos korai tudományos kutatások, melyeket Walter Cannon amerikai fiziológus folytatott (1915), kimutatta a jól ismert „küzdj vagy menekülj” („fight or flight”) válasz létezését. A válasz során keletkező hormonok és azok fiziológiai hatása segítik a keményebb küzdelmet vagy a gyorsabb menekülést. A hormonok segítenek, hogy a veszélyre összpontosíthasson a személy, minden egyéb kizáródik a ...

» Részletek

Aktuális lapszámunk:
2020. október

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.