Összes cikk
 1   1 oldal van összesen.

Ugrás a következő oldalra:

Alexander-módszer - Segít megtalálni külső és belső egyensúlyunkat

» Részletek

Barangolás a fájdalmak birodalmában 1. rész

Az ember és a külvilág kapcsolata mindig is a fájdalmas tapasztalatok jegyében fejlődött. A fájdalom valójában jelzés, a helyes útról való letérés, a tilalom és a megtapasztalás fájának ütközésével járt. Éppen ezért a fájdalom tilt, és egyben tanít. Ha nem találkozunk fájdalomérzettel, tudhatjuk, hogy jó, amit teszünk.

» Részletek

Csak egy reccsenés...

Talán erőszakosnak tűnik, amikor a kiroterapeuta, a pácienst többé-kevésbé szorosan átkarolva, annak testrészeit forgatja, hajlítja vagy hirtelen megrántja. Olykor veszélyesnek tűnő hangok is hallatszanak: reccsenések, ropogások. Azonban sokszor a roppanás után egy csapásra javul a beteg állapota. Éppen ezért sok hátfájós, isiászos beteg jár csontkovácshoz, noha a terapeuták ezt a szót ma már nem szívesen használják.  

» Részletek

Csípőízületi fájdalmak

„A fogászati problémák végigkísérik életünket, és felmerülő kérdéseinkre sokszor nem kapunk választ.”

» Részletek

Lágy fogásokkal a fájdalom ellen

» Részletek

Mi a fájdalom üzenete?

A fájdalom a modern kezelési stratégiák ellenére közérzetünket legjelentősebb mértékben befolyásoló tapasztalat. Mit fejez ki, mit hoz tudomásunkra a fájdalom? Míg az akadémikus orvoslás egyáltalán nem tesz fel ilyen kérdéseket, vagy biokémiai, biofizikai folyamatokkal magyarázza a fájdalmat, addig az antropozófikus orvoslás egészen másfajta válaszokat talált.

» Részletek

Öngyógyítás mély meleggel

» Részletek

Aktuális lapszámunk:
2020. augusztus

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.