Összes cikk
 1   2   3  >> 3 oldal van összesen.

Ugrás a következő oldalra:

A belső szervek fájdalma

» Részletek

A fájdalomcsillapításról

A hagyományos fájdalomcsillapító gyógyszerek közös jellemzője, hogy a kínt megszüntetik ugyan, de közben tönkreteszik a vesét. Szerencsére léteznek praktikus és kíméletes alternatív megoldások.

» Részletek

A fájdalomcsillapító kéznél van

Az akupresszúra - az akupunktúrás pontok ujjbeggyel történő stimulálása - hatékony öngyógyító módszer. Akár hányingerkor, akár sürgősségi helyzetekben vagy fenyegető ájuláskor gyakran segít a pontok nyomása, masszírozása, ezért érdemes megismerkedni a legfontosabb pontokkal, illetve kezelésük módjával.

» Részletek

A krónikus fájdalom ördögi köre

Ha egy fájdalom három- hat hónapon át kitart, bár a kiváltó okát sikeresen kezelték, akkor krónikus fájdalom fejlődött ki. Ilyenkor önálló kórképről van szó, amikor az idegi impulzusok önállósítják magukat és folyamatosan fájdalmat jeleznek. Az érintetteken több lépcsős terápiás koncepció segíthet, amely magában foglalja a fájdalomcsillapítót, a fizikális terápiát és a pszichológiai eljárásokat.

» Részletek

Akupunktúrával a krónikus fájdalmak ellen

A több mint kétezer éves múltra visszatekintő kínai tűkezelés mára Nyugaton is elfogadott és elterjedt  gyógymód a fájdalomcsillapításban. Akupunktúrával hatékonyan csillapíthatók mind az akut, mind pedig a krónikus fájdalmak.

» Részletek

Biológiai fájdalomkezelés

» Részletek

Egészséges gerinc – műtét nélkül

A hátfájás népbetegség. Előbb-utóbb szinte mindegyikünket utolér. Akinek erős fájdalmai vannak, könnyen a műtőasztalon találhatja magát, azonban a legtöbb esetben a szelídebb módszerek is segítenek.

» Részletek

Elektromos ingerekkel csökken a fájdalom

Amikor természetgyógyászatról esik szó, valószínűleg nem feltétlenül az elektroterápia jut eszünkbe. Ennek ellenére az elektromos ingerekkel történő gyógyítás az egyik legrégebbi természetes gyógymód. Ezzel a hatásos és szinte teljesen mellékhatásmentes módszerrel eredményesen enyhíthetők a fájdalmak, a görcsök, az érzékelési és mozgászavarok.

» Részletek

Fájdalom ellen ragtapasz

A medi-taping az izomeredetű fájdalmakat akár néhány másodperc alatt képes megszüntetni. A színes ragasztószalagok különösen a hátfájdalmak kezelésében váltak be, azonban más típusú bajoknál is segíthetnek, például fülzúgásnál vagy teniszkönyöknél.

» Részletek

Fájdalomcsillapítás színes ragasztószalagokkal

» Részletek

Aktuális lapszámunk:
2020. október

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.