Összes cikk
<< 1   2   3   4   5  >> 5 oldal van összesen.

Ugrás a következő oldalra:

Homeodiéta 2. rész

A XVIII. század végén egy német orvos, Samuel Hahnemann megérezve a már Hippokratész által felvetett orvosi alapelv óriási jelentőségét, az orvoslásnak egy teljesen forradalmi ágazatát kezdte el kidolgozni, amelyet „a hasonló szenvedések módszerének”, azaz homeopátiának nevezett el. Görögül ugyanis homeo annyit tesz, mint hasonló, a patosz jelentése pedig szenvedés. A módszer lényege tehát abban rejlik, hogy azok a szerek, vegyületek, amelyek az élő szervezetben valamely kóros reakciót, tünetet, betegséget váltanak ki, nagy ...

» Részletek

Így lesz zavartalan a nyaralás

Nyár, szabadság, nyaralás – egész évben erre várunk. Ám sokunkat napallergia, rovarcsípések, hasmenés vagy keringési zavarok kínoznak ilyenkor. A hirtelen klímaváltozás vagy az időeltolódás is megterhelő lehet egészségünkre. Cikkünkben a leggyakoribb nyári panaszokkal, azok szelíd gyógymódjaival és megelőzési tanácsokkal ismertetjük meg olvasóinkat.

» Részletek

Ilma Rakusa: Megszakított idő (Öregség)

» Részletek

Kalóriaszámlálgatás helyett - A fogyás hét lakat alatt őrzött titkai

» Részletek

Kevert és turmixolt nyári italok

Friss shake-ek és könnyű gyümölcsös italok – biztos nem találják ki, mi rejlik bennük: szójaital, illetve „yofu” sok gyümölccsel, jéggel és fűszerrel összekeverve. Egészségre gyakorolt hatásukat nemzetközi tanulmányok igazolják.

» Részletek

Könnyű nyári fogások

Az öt elemről szóló kínai tanítást figyelembe véve egészségesebben és kiegyensúlyozottabban táplálkozhatunk. Praktikus tippek és finom receptek a legmelegebb nyári napokra!

» Részletek

Lapszemle 2008. február

» Részletek

Lapszemle 2010. szeptember

» Részletek

Lapszemle 2012. március

» Részletek

Lendületben a hazai biofeldolgozás

» Részletek

Aktuális lapszámunk:
2020. november

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.