Összes cikk
<< 1   2   3   4   5  >> 5 oldal van összesen.

Ugrás a következő oldalra:

Májbarát ételek

» Részletek

Makrobiotika a mai távol-keleten

» Részletek

Méregtelenítés a fogászatban 2.

Az integrálorvoslás - integral medical, medication - az orvoslás legújabb, legmodernebb irányzatát jelenti. Az integrál kifejezést a hasonló nevű filozófiai és pszichológiai irányzatoktól származtatja. Alapelve szerint az orvoslás célja, hogy mindazon ismereteket befogadja és alkalmazza, melyek a betegek gyógyulását, az egészség megőrzését és a betegségek megelőzését elősegítik. E cél érdekében nem tesz különbséget a keleti és a nyugati, hagyományos és természetgyógyászati módszerek ...

» Részletek

Ne féljünk a szabad gyököktől!

A szabad gyökök kis méretű, negatív töltésű molekulák. Ráadásul sejtjeink ellenségei. Mivel megtámadják sejtjeinket, azok idő előtt megöregszenek. A gerontológiai kutatások eredményei szerint az antioxidánsok hatékony védelmet nyújtanak ellenük.

» Részletek

Olvadó, hideg élvezet

Elnyalni egy fagylaltot vagy elszopogatni egy jégkrémet, kicsik és nagyok számára része a nyári élvezeteknek.  Ki tudna ellenállni a jeges csábításnak? A legtöbben azonban nincsenek tisztában azzal, milyen összetevőkből  készül a fagylalt, és milyen gyártási előírások vonatkoznak rá.

» Részletek

Portulák az étlapon

A portulák (Portulaka sativa) régóta honos Közép-Európában, ennek ellenére jó időre feledésbe merült. Az  ókori egyiptomiak is kedvelték és zöldségként fogyasztották, illetve gyógyászati célokra használták. A mexikói  őslakosság egyik fő eledele volt.

» Részletek

Pszichés oduban

» Részletek

Rejtélyes E-számok

» Részletek

Sajtótájékoztatók - 2006. július

» Részletek

Szénhidrátok

Míg korábban főképp a zsírokat tették felelőssé a túlsúlyért és az anyagcsere-betegségek kialakulásáért, ma a szénhidrátokról tartják ugyanezt. A "low-carb diéták", azaz az alacsony szénhidráttartalmú étrendek egyre népszerűbbek. Sokan "diétahibának" tartják, ha valaki burgonyát, tésztát, kenyeret eszik. A tilalmak azonban semmiképp nem az egészséges étkezést segítik, inkább az étkezési zavarok kialakulásának kedveznek. A diéták hívei általában azokat az ...

» Részletek

Aktuális lapszámunk:
2020. április

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.