Összes cikk
<< 1   2   3   4   5   5 oldal van összesen.

Ugrás a következő oldalra:

Szerecsendió javítja a hangulatot

» Részletek

Tallózás a növénygyógyászat világából 2007. július

» Részletek

Tallózás a növénygyógyászat világából 2009. június

Aki megfelelő óvóintézkedés nélkül teszi ki magát a nap káros ultraibolya-sugárzásának, könnyen napégést szenvedhet. Ha a bőr felhólyagosodik, szédülés és hányás jelentkezik, orvosi ellátásra van szükségünk. Ám kisebb bőrpír, égető érzés esetén gyógynövényes kezelést is alkalmazhatunk.

» Részletek

Tartós fogyás

A fejlett országokban minden második ember túl sok súlyt cipel magán, és az elhízási tendencia csak folytatódik. Cikkünk rámutat az okokra, és bemutatja a lehetséges kiutakat.  

» Részletek

Tíz tipp cukorbetegeknek

» Részletek

Van, aki édesen szereti...

Az édes íz szeretete a gyermekekre és a felnőttekre egyaránt jellemző, ugyanakkor az édességek elfogyasztását mindig bizonyos fokú bűntudat kíséri. A cukorfogyasztás káros következményei – a fogszuvasodás, a sok kalória, az elhízás, a cukorbetegség – ugyanis közismertek, és ezekkel a hétköznapokban meglehetősen gyakran szembesülünk is. Az édességek büntetlen élvezete érdekében sokan folyamodnak valamilyen cukorhelyettesítőhöz vagy cukorpótlóhoz.

» Részletek

Vegetáriánus karácsonyi menü

Az ünnep legyen meghitt, harmonikus, csendes és pihentető. Ugyanakkor persze valami finomsággal kényeztetni is szeretnénk magunkat. Ilyenkor sokan felkeresik barátaikat, rokonaikat, és a tökéletességre való túlzott igyekezet az ünnepnapokban több stressz, mint öröm forrása lehet.

» Részletek

Vércsoport és táplálkozás

Sokszor hallottunk már a vércsoportdiétáról. Ennek elmélete szerint az egyes vércsoportú embereknek más-más ételre van szükségük ahhoz, hogy megőrizhessék egészségüket. Számos orvos, természetgyógyász és páciens szerzett a vércsoportdiétával jó tapasztalatokat.

» Részletek

Vigyázat: szalmonella!

A hirtelen fellépő hasfájás, napokig tartó heves hasmenés jellegzetes tünet: különösen a meleg nyári hónapokban gyakoriak a szalmonellafertőzések, amit a rossz higiénés körülmények és a romlott ételek okoznak. A fő fertőző források a hús, a tojás, a hal, illetve a fagylalt. Az élelmiszerek szalmonellafertőzését azonban sem látni, sem szagolni nem lehet, de a fertőzött élelmiszer íze sem utal a veszélyre. Az infekció elkerülése érdekében melegben különösen gondosan kell bánni az élelmiszerekkel.  

» Részletek

Aktuális lapszámunk:
2020. április

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.